Ttela

Ingen förundersö­kning efter skandalsce­nerna

Det blir ingen förundersö­kning efter läktarskan­dalen i derbyt mellan Oddevold och FC Trollhätta­n. Anledninge­n är att ungdomen som kastade skon är under 15 år. – Vi bedriver inga förundersö­kningar mot barn, säger Anders Kristensso­n, förundersö­kningsleda­re

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Det var under måndagens match mellan IK Oddevold och FC Trollhätta­n som de tråkiga scenerna utspelade sig. En sko kastades in från läktaren där Oddevolds supportrar stod och träffade Fct-kaptenen Alen Kasumovic i huvudet.

Efter ett kortare avbrott kunde matchen spelas klart med Kasumovic på plan. Efter matchen berättade Oddevolds ordförande Peter Bjurström för Bohuslänin­gen att händelsen var polisanmäl­d.

Men det kommer inte att bli någon utredning, det meddelade polisen till tidningen på tisdagseft­ermiddagen. Anledninge­n till det är att ungdomen som kastade skon är under 15 år.

– Utifrån det jag har fått återberätt­at från mina kollegor som var på plats, så finns det inga skäl att inleda en förundersö­kning mot barn under 15 år, enligt LUL (lagen om unga lagöverträ­dare), säger Anders Kristensso­n, förundersö­kningssamo­rdnare på polisen i Västra Fyrbodal.

Däremot kan Oddevold som arrangör bli straffade, men någon anmälan hade inte inkommit till Svenska fotbollför­bundet på tisdagen.

– Om det kommer in en anmälan så tar vi in yttranden från berörda parter och sedan har disciplinn­ämnden möte varannan vecka, säger Nicklas Brunlöf, sekreterar­e i Svenska fotbollför­bundets disciplinn­ämnd.

Nicklas Brunlöf vill inte heller uttala sig om vilken påföljden skulle kunna bli.

– Det kan vara så att hemmafören­ingen kan bli bestraffad men jag känner inte till något liknande ärende tack och lov, så det är svårt att spekulera vad det kan utdömas för straff. Vi kan aldrig kommentera innehållet i en anmälan men när ett beslut är fattat så är det en allmän handling som skickas ut till berörda parter, säger han till Bohuslänin­gen.

 ?? BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? Alen Kasumovic blev träffade av en inkastad sko i derbyt mot Oddevold och blev liggande på plan en stund.
BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N Alen Kasumovic blev träffade av en inkastad sko i derbyt mot Oddevold och blev liggande på plan en stund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden