Ttela

Elin Carlsson inför derbyt: ”Vi är svåra att slå”

Den obesegrade tabellfyra­n tar emot bottenlage­t – men när det vankas derby i Ttela-fotbollen spelar tabellposi­tioner mindre roll. – Förhoppnin­gsvis kan vi ställa till det för dem, säger Martin Nielsen, tränare i Vänersborg­s IF. Du ser matchen direkt på tt

- Rickard Sköld rickard.skold@ttela.se 0521-57 59 00

Skoftebyns IF gör anspråk på topplaceri­ng medan Vänersborg­s IF ska kämpa sig upp från botten.

Så ser förutsättn­ingarna ut för lagen inför kvällens rivalmöte.

– Det ska bli kul, först och främst. Det är derby och båda lagen vill göra allt för att vinna. Vänersborg slår mer ur underläge och är säkert taggat, och det lär bli en tuff match rent fysiskt, säger Elin Carlsson, spelmotor i Skoftebyn.

För närvarande ligger laget på fjärdeplat­s med tre segrar och fyra oavgjorda matcher – men inga förluster.

– Vi har spelat väldigt många kryssmatch­er och för att hänga på toppen hela vägen in måste vi börja vinna. Inte minst på hemmaplan. Någon gång vänder det, och förhoppnin­gsvis blir det nu.

En av nycklarna i derbyt blir att försöka föra matchen i 90 minuter, enligt Elin Carlsson.

– Vi vill hålla bolltempot uppe, inte komma in i någon lunk. Vi har haft en tendens att göra ett ledningsmå­l och sedan hamna i någon bekvämligh­etszon de sista matcherna. Nu vill vi ta tag i det. Vi har med oss att vi inte har förlorat, vi är svåra att slå.

För egen del är säsongen 2022 en comeback för Elin Carlsson.

2018 drog hon korsbandet och två år senare blev hon mamma.

Hon spelade visserlige­n de tre sista omgångarna i fjol, men betecknar det mer som ett gästspel. Inför året har hon en hel försäsong i benen, och är på gott och ont en annan spelare än den som spelade i damallsven­skan för tio år sedan.

– Det är speciellt att spela igen efter tre och ett halvt år utan fotboll. Fysiskt märks det mest, jag har haft problem med hälsenorna och inte känt någon toppform, men det blir bättre och bättre. Jag försöker spela lite smartare än jag gjorde förr och inte ta alla löpningar som jag skulle ha gjort tidigare.

För Vänersborg­s del har säsongen varit tyngre och innebär en sistaplats i tabellen inför derbyt.

Men huvudträna­ren Martin Nielsen har en positiv känsla.

– Vi har förlorat en del matcher, men vi vet vad det beror på. Vi har släppt till alldeles för lätt och gjort misstag som man inte får göra i division 2 eller 3, men vi har haft flera väldigt bra pass det senaste och förhoppnin­gsvis har vi fått rätsida på det.

Nykomlinge­n VIF kan också räkna in nygamla förstärkni­ngar i laget, med flera återkomste­r efter sjukdom, skador och studentfir­anden.

– Vi går ut och är ödmjuka inför det här. Vi har ett gott självförtr­oende och spelarna kommer laddade till Nysätra. Förhoppnin­gsvis kan vi ställa till det för dem, säger Martin Nielsen.

” Jag försöker spela lite smartare än jag gjorde förr och inte ta alla löpningar som jag skulle ha gjort tidigare

Fotboll Division 2 Norra Götaland Skoftebyn-vänersborg­s IF Sändningen startar 19.20

PÅ TTEPLÅAT.STE LA.SE

Elin Carlsson

 ?? BILD: JOHANNA JOSEPHSSON ?? ”Någon gång vänder det, och förhoppnin­gsvis blir det nu”, säger Elin Carlsson, Skoftebyns IF, som ännu inte har vunnit hemma på Nysätra under 2022.
BILD: JOHANNA JOSEPHSSON ”Någon gång vänder det, och förhoppnin­gsvis blir det nu”, säger Elin Carlsson, Skoftebyns IF, som ännu inte har vunnit hemma på Nysätra under 2022.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden