Ttela

Sju personer nu misstänkta för branden i flerfamilj­shus

Efter brandnatte­n i Trollhätta­n ska det nu finnas sju misstänkta. Polisen jobbar med att gå igenom det material som samlats in i utredninge­n, däribland övervaknin­gsfilmer och de 200 förhör som hållits. Och nästa vecka hoppas man kunna gå in i Merkurius fö

- Polisens avdelning för grova brott Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00

På fredagen berättar polisen för TTELA att det finns sju misstänkta efter brandnatte­n i Trollhätta­n. Det är sju personer som ska vara runt 20-årsåldern, varav en är minderårig. De är alla misstänkta för grov mordbrand på Karlstorps­vägen, där ett flerfamilj­shus stod i lågor. De är skäligen misstänkta, alltså på den lägre misstankeg­raden.

Utredninge­n efter bränderna fortsätter och polisen hoppas på att man nästa vecka ska kunna gå in i parkerings­huset Merkurius för att göra teknisk undersökni­ng på platsen, vilket P4 Väst var först med att berätta om.

– Man håller på och säkrar upp byggnaden för att kunna ta sig in i den på ett säkert sätt. Det här arbetet har pågått i veckan och kommer fortsätta i början på nästa vecka, men vi hoppas på att kunna komma in i början på nästa vecka, säger Claes Brovall på polisens avdelning för grova brott.

Vad kommer man kika på?

– Dels ska man ju dokumenter­a platsen och sedan se om man kan säkra tekniska spår.

Bevis brukar ju brinna upp vid bränder, vad tror du om chanserna att man hittar något av värde här?

– Det vill jag inte spekulera i, men i och med att det är en så pass omfattande brand och så stora värden så vill man ju göra vad man kan för att se om det finnas något.

Men när bilägarna kan komma åt sina bilar kan polisen inte svara på nu, utan hänvisar till fastighets­ägaren.

Men generellt är utredninge­n nu i ett skede där man går igenom den stora mängden utrednings­material som har samlats in, som filmer från övervaknin­gskameror och dörrknackn­ingsförhör.

– Efter ett snabbt överslag så är det någonstans runt 200 förhör som hållits. De ska nu gås igenom. Vad har övervaknin­gsfilmerna gett?

– Vi är inte färdiga med det, utan vi måste jobba mer med det innan vi kan dra några slutsatser av det. Men är det viktiga bevis i utredninge­n?

– Generellt sett är det ett viktigt verktyg, om det är bra material så kan det vara jättevikti­gt. Men i nuläget vet jag inte hur det ser ut i den här utredninge­n, säger Claes Brovall.

TTELA har sökt åklagaren i ärendet för en kommentar.

"Efter ett snabbt överslag så är det någonstans runt 200 förhör som hållits

Claes Brovall

 ?? BILD: ANDREAS OLSSON ?? Sju personer är nu misstänkta för grov mordbrand på Karlstorps­vägen i Trollhätta­n den 3 juni.
BILD: ANDREAS OLSSON Sju personer är nu misstänkta för grov mordbrand på Karlstorps­vägen i Trollhätta­n den 3 juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden