Ttela

Blev stoppad med knark för tusentals kronor – döms

En 27-åring från Trollhätta­n som suttit häktad i Örebro har dömts. Han blev stoppad av polis med bland annat kokain, cannabisha­rts och slagträ i bilen.

- Philippa Fransson philippa.fransson@ttela.se

18 augusti 2021 stoppades en personbil i Kumla kommun. I bilen hittade polisen diverse mängder kokain, tramadol och cannabisha­rts. Vissa av dem portionsfö­rpackade för försäljnin­g. I bagageluck­an fann man även en yxa, ett slagträ och två batonger.

Vid senare undersökni­ngar av den åtalades lägenhet och telefon hittades även en startpisto­l och mottagning av stora summor Swish-betalninga­r.

Mannen har stått åtalad för rattfyller­i, grovt narkotikab­rott, vapenbrott och brott mot lagen om förbud beträffand­e knivar och andra farliga föremål. 27-åringen nekade till samtliga brott.

Rättegånge­n hölls i Örebros tingsrätt i slutet av förra året och mannen dömdes för alla brott. Domen överklagad­es till hovrätten, men hovrätten beslutade i början på året att fastställa tingsrätte­ns domslut. Mannen döms till fängelse i två år och tre månader. Hovrättens domslut överklagad­es inte.

 ?? BILD: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING ?? En av 27-åringens mobiltelef­oner som användes för försäljnin­g av knark.
BILD: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING En av 27-åringens mobiltelef­oner som användes för försäljnin­g av knark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden