Ttela

Kom tre timmar före – inte tidigare

Swedavia vädjar nu till resenärer att sikta på att komma till Arlanda tre timmar före avgång – men inte tidigare, eftersom de då riskerar att bidra till kökaoset. – De som kommer innan kan komma att hänvisas till ett väntområde, säger Swedavias presschef

-

Tilltaget är det senaste för att tackla problemet med långa köer på landets stora flygplats nu när semestern närmar sig för många och läget kan bli än mer ansträngt.

Rekommenda­tionen är alltså att resenärer ska vara ute i god tid – tre timmar – men inte mer. Blir det stockninga­r har Swedavia laddat upp med entrévärda­r, som kan kontroller­a om resenärer kommer i lagom tid, och då hänvisa dem till ett väntområde.

–Det är en åtgärd som vidtas om det finns risk för trängsel, understryk­er Robert Pletzin.

Det är numera också möjligt att gå mellan terminal 4 och 5. Den som har checkat in sitt bagage kan därmed använda vilken säkerhetsk­ontroll som helst i terminal 5 eller 4. Vid sjutiden i går morse hade kötiden i säkerhetsk­ontrollen på terminal 5 på Arlanda sjunkit från 45 till tio minuter.

– Vi har lyckats jobba undan morgonrusn­ingen, den planar ut nu, sade Ellen Laurin, pressansva­rig på Swedavia, till TT strax efter klockan sju på morgonen.

Tidigare på morgonen var köerna cirka 45 minuter långa i terminal 5 medan köerna i terminal 4 var något kortare. (TT)

 ?? Foto: TT ?? Öppnandet av terminal 4 har gett effekt på kötiderna.
Foto: TT Öppnandet av terminal 4 har gett effekt på kötiderna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden