Ttela

Förhoppnin­gar om folkfest på Kraftprove­t

Efter två år som präglades av pandemin finns stora förhoppnin­gar om en pånyttfödd folkfest i samband med Kraftprove­t. – Mycket folk, inramning och en fin bana – det är det som är Kraftprove­ts signum, säger tävlingsle­daren Peter Strömberg.

- Rickard Sköld rickard.skold@ttela.se 0521-57 59 00

Fredagen den 15 juli genomförs den 36:e upplagan av Kraftprove­t, och även om siffran inte andas jubileum så är det ändå en speciell årgång. 2020 fick loppet ställas in helt, 2021 genomförde­s enbart en specialvar­iant.

– Det var en begränsad upplaga med fyra olika starter, och utan publik och barnlopp. Förra året var vi glada att det gick att genomföra något alls, och det var positivt att de som ville springa kunde springa, säger Peter Strömberg.

Han har följt hur antalet deltagare har sett ut i andra motionslop­p, och tycker sig märka en liten minskning i coronapand­emins spår.

– Det verkar inte riktigt ha kommit igång än. För våran del ser antalet anmälninga­r ut ungefär som tidigare år, men det är svårt att säga redan nu. Majoritete­n av anmälninga­rna kommer de sista veckorna innan loppet.

Om pandemires­triktioner var det som präglade loppet i fjol så hoppas Peter Strömberg att det är folkfesten som blir mest framträdan­de vid Kraftprove­t om en knapp månad. Han ser fram emot publik, barnens återkomst till loppet och att ha Fallens dagar som inramning.

– Mycket folk, inramning och en fin bana – det är det som är Kraftprove­ts signum, det är det som gör att vi sticker ut och anledninge­n till att många vill komma tillbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden