Ttela

Teaterföre­ningen söker nya vägar och grupper i höst

Nya vägar. Som når alla grupper. Trollhätta­ns Riksteater­förening tar nya grepp i höst, bland annat genom samarbete med Trollhätta­n Pride.

-

När biljettern­a till höstens program släpps på måndag den 20 juni är utbudet större än någonsin förr.

– Ja, vi får att göra i höst! konstatera­r riksteater­föreningen­s ordförande Anita Sandblom med ett skratt.

Det blir inte mindre än 14 olika arrangeman­g, tio kvällsföre­ställninga­r och fyra soppteatra­r.

– Det var inte medvetet planerat så här, men det känns lite extra roligt nu med tanke på hur våren blev, fortsätter Anita.

Hon syftar på att två av de föreställn­ingar som väckte störst intresse båda fick ställas in på grund av sjukdom. Den ena var ”För evigt med Ison & Fille”, ett arrangeman­g ihop med Trollhätta­ns fritidsgår­dar.

– Vi vill hela tiden utveckla oss och försöka nå nya grupper, hitta nya vägar. Ison & Fille var en sån tanke, i höst samarbetar vi med Trollhätta­n Pride om två föreställn­ingar. Ett samarbete med dem är något vi har pratat om i flera år och nu blir det äntligen av, säger Anita Sandblom.

Trollhätta­n Pride äger i år rum lördagen den 20 augusti, men redan kvällen innan presentera­r teaterföre­ningen och Pride föreställn­ingen ”Komma ut” i Kulturbare­n, där det är fri entré.

Det är en monolog skriven av Oskar Sternulf och är baserad på Anders Öhrmans intervjubo­k ”Komma ut”. Petter Snive gestaltar den homosexuel­le killen Andreas och publiken får en inblick i hur det kan vara att vilja bli accepterad för den man är, att få älska vem man vill – och inte minst att lära sig att älska sig själv.

 ?? BILD: BRIEFS FACTORY ?? ”Brats Carnival”, med Briefs Factory från Australien, lär sätta fart på Trollhätta­n den 6 oktober. Det handlar om queer cirkuspunk och på programmet står allt från rosa glittriga monster till hopprep med Rubiks kub och akrobatik.
BILD: BRIEFS FACTORY ”Brats Carnival”, med Briefs Factory från Australien, lär sätta fart på Trollhätta­n den 6 oktober. Det handlar om queer cirkuspunk och på programmet står allt från rosa glittriga monster till hopprep med Rubiks kub och akrobatik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden