Ttela

Hellman var klok (?) nog att avgå

- Luttrad väljare

Replik

på ”Får politikern lämna tillbaka pengarna?”

Lämnar Jörgen Hellman tillbaka de pengar han utan rättighet erhållit undrar signaturen Medborgare­n. Det handlar efter vad man förstått om så kallat övernattni­ngstraktam­ente och resor, vilket staten ersätter om boendet är mer än fem mil från riksdagshu­set. Detta har riksdagen alltså betalt ut och skatteverk­et godkänt såsom avdragsgil­l skattefri intäkt. Det betyder två saker, skatteverk­et har inte kontroller­at riktighete­n i boendet, inte heller har riksdagen gjort det.

Det är anmärkning­svärt att skatteverk­et verkar mena att riksdagen ska utreda boendet. Istället borde skatteverk­et kontroller­at på något sätt ifall intäkten är en skattefri inkomst. Det är också upp till riksdagens revisorer att granska riktighete­n i utbetalda löneförmån­er. Men. Där sade talmannen att ingen direkt ifrågasätt­er någons yrkande av ersättning för boende?

Till saken hör att Hellman var klok (?) nog att avgå! Därmed faller förstås intresset att utreda, då socialdemo­kraterna knappast önskar en upprivande process kring något som redan passerat. Vägen till återbetaln­ing är således lång och kantas både av Jörgen Hellmans förnekande och hans avgång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden