Ttela

Döms för att ha spridit video av halshuggni­ng

I de våldsamma filmerna som 36-åringen från Vänersborg spred på nätet skildras närgånget hur människor halshuggs. Nu döms mannen för olaga våldsskild­ring till åtta månaders fängelse.

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

Mannen hävdade att han inte visste att det är straffbart att sprida den här typen av material på nätet. Hans mening var att visa sina närmaste vad som pågår i hans tidigare hemland och han menar att den här typen av händelser är skälet till att han flytt. Han tog del av dem via mobilappen Whatsapp och spred dem vidare till 162 personer.

Mannen ska också enligt domen ha spridit film med sin mobil där det sker sexuella aktivitete­r mellan djur och barn till 15 personer via två olika filmer. Han säger i förhör att han ser filmerna som en nyhet, att han tycker det är fel vad som visas på filmerna, men också att det är fel att personer spelat in filmerna och spridit dem innan honom. Även här hävdar mannen att han inte visste att det var straffbart. Brotten begicks under perioden 2018–2020.

Tingsrätte­n finner båda åtalen styrkta och dömer mannen för grovt barnpornog­rafibrott och olaga våldsskild­ring till åtta månaders fängelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden