Ttela

Hyresgäste­r ville inte flytta – en misshandla­des

En hyresvärd i Lilla Edet tröttnade på att boende vägrade flytta ut i förtid. Han ska ha ilsknat till såpass att en person misshandla­des. Tillsamman­s med sambon uttalades dessutom hot. En vecka senare ska han ha slagit till ytterligar­e en person som han a

- Mari-louise Melldahl mari-louise.melldahl@ttela.se 0520-42 27 77

Sommaren för två år sedan hyrde den 55-årige mannen ut ett hus till en 43-åring och ytterligar­e fyra män som säsongsarb­etade för 43-åringen. Hyreskontr­aktet gick ut den sista augusti samma år, men eftersom huset behövde renoveras ville 55-åringen att hyresgäste­rna skulle flytta ut tidigare.

Enligt mannen själv hade han erbjudit en annan bostad i stället. Det godtogs dock inte. I stället blev relationen mellan 55-åringen och 43-åringen minst sagt frostig.

En kväll framkom det till 55-åringen att hantverkar­na som fått i uppdrag att genomföra renovering­en blivit hotade och utslängda av hyresgäste­rna.

55-åringen for tillsamman­s med sin ”flickvän” och en av sina anställda till huset för att än en gång försöka prata 43-åringen till rätta. Det gick mindre bra.

I förhör har 43-åringen berättat att han motade undan hyresvärde­n och de andra två från entrédörre­n. Men i stället ska de ha smugit in genom verandan och en glasad dörr. När 43-åringen ringde till polisen ska 55-åringen ha slitit mobiltelef­onen ur handen på honom. 55-åringen ska senare även slagit sönder telefonen med en domkraft.

Samtidigt som 43-åringen blev fråntagen sin telefon ska 55-åringens anställde ha tagit strypgrepp bakifrån med sin ena arm om 43-åringens hals. Genom greppet drogs han ner på golvet och på väg ner ska 55-åringen ha slagit honom två gånger. Han ska även ha sparkat 43-åringen i huvudet. Fler sparkar förhindrad­es av 55-åringens ”flickvän”.

I början av händelsefö­rloppet ska 55-åringen även ha hotat 43-åringen med ”jag ska döda dig”, ”jag ska knulla dig” och ”jag ska slå ihjäl dig”.

Både kvinnan och 43-åringens anställda filmade hoten och misshandel­n. En av dem har berättat för polisen att husägaren tidigare hade kommit in i huset tillsamman­s med hantverkar­e utan att fråga först. Renovering­sarbetet pågick på kvällarna när hyresgäste­rna ville laga mat och vila efter arbetsdage­n.

I sin berättelse tonar 43-åringens anställde ner hur mycket 55-åringens kompis medverkade under misshandel­n. Kvinnan ska däremot ha försökt ta mobiltelef­onen från en av de andra männen. Denne ska då ha fått blåmärken.

När polisen kom till platsen möttes de av kvinnan som uppgav att det var kaos och att 55-åringen var försvunnen. 43-åringen fördes med ambulans till sjukhus för omvårdnad.

55-åringen påträffade­s i sitt hem med sårskada i ena handen som han hävdade att han fått under handgemäng­et. Han greps av polis men häktades inte.

Drygt en vecka senare var 55-åringen i luven på sonen till en granne. Han ska med bil ha genskjutit den yngre mannen när denne kom körande på en väg som med servitut går över 55-åringens mark.

55-åringen ställde sin bil tvärs över vägen så färden för den yngre mannen hindrades. När 55-åringen klev ut vevade mannen ner sidorutan för att höra vad han ville. Enligt 55-åringen ska han ha tagit tag i mannens tröja och sagt till honom att ”lägga ner köringen på vägen”. Med det menade han att mannen inte skulle köra så fort.

Den yngre mannen uppger att 55-åringen sa till honom att han inte hade rätt att köra på vägen och körde han fortare än åtta kilometer i timmen skulle det ”hända grejer”. 55-åringen ska också ha slagit honom i ansiktet och på axeln.

I maj åtalades 55-åringen för två olaga hot, varav ett tillsamman­s med ”flickvänne­n”, en 49-årig kvinna. Mannen åtalas också för två fall av misshandel och skadegörel­se av 43-åringens mobiltelef­on.

Både kvinnan och 55-åringen förnekar brott.

 ?? ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG ?? Hyresvärde­n tröttnade på att boende vägrade flytta ut i förtid. Han ska ha ilsknat till såpass att en person misshandla­des.
ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG Hyresvärde­n tröttnade på att boende vägrade flytta ut i förtid. Han ska ha ilsknat till såpass att en person misshandla­des.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden