Ttela

Anrika Gais blev en för svår nöt att knäcka för VIF

Lördagens division 1-möte på Bravida Arena i Göteborg slutade med en 2-0-seger för Makrillarn­a. – Vi gör en jättebra första halvlek och det handlar ju absolut inte om någon överkörnin­g från deras sida i den andra halvleken, kommentera­de Hans Adolfson, ass

- Toni Andersson

VIF:S höga press på bollhållar­en är omvittnat stark och tack vare den skaffade sig laget ett markant spelöverta­g inlednings­vis.

Faktum är att det under den inledande kvarten var spel på en planhalva på allsvenska Häckens hemmaplan Bravida Arena på Hisingen.

Gais verkade taget på sängen och fick mestadels ägna sig åt att slå ifrån sig. Grönsvart stressades till ideliga misstag och misspass, men tyvärr förmådde inte VIF skapa några riktigt vassa målchanser.

Ett par fina lägen vinkades bort för offside.

– Även om det är svårt att se så här från sidan så var det tveksamma avblåsning­ar. Det måste ha varit hårfina offsider, menade Hans Adolfson, av förståelig­a skäl mycket besviken efter slutsignal­en.

– Vi gör en jättebra första halvlek, men gör ett kostsamt misstag som resulterar i deras ledningsmå­l sent i halvleken.

Efter den fina Vif-öppningen kom Gais in i matchen efterhand och jämnade ut spelet.

Till sist fick laget utdelning sedan VIF slarvat med hörna som följd. Bollen hamnade hos Gustav Lundgren som med en distinkt vänster prickade in 1-0-bollen strax före pausen.

I den andra halvleken gick det mesta snett för gästerna.

Gais skärpte till sitt spel ytterligar­e och Vif-spelarna hade lite svårt att hänga med i svängarna vilket bland annat resulterad­e i ett koppel varningar.

– Jo, men några av korten var i mitt tycke inga kort. Nu får vi se vad det innebär, om det blir några avstängnin­gar, funderade Hans Adolfson.

Totalt tog domare Ahmed Al-kodri fram det gula kortet sex gånger och visade upp för Vif-spelare. Mest belastad i det avseendet blev Anton Hellborg som i den 68:e minuten drog på sig sitt andra gula och därmed ett rött.

– Det första var mycket tveksamt, det andra inget att säga något om.

Med Hellborgs utvisning kändes det som att Vif-tåget gick på Bravida.

– Vi måste ju framåt för att försöka få till en kvittering, med tio man blev det ytor och omställnin­gslägen för dem.

Gais skapade ett par riktigt vassa chanser. Julius Lindberg hade till exempel ett avslut som Vif-keepern Sebastian Ekholm fantomrädd­ade och Ben Morris skruvade en hård frispark runt muren och i ribban.

Den definitiva dödsstöten satte Gais in knappa kvarten före full tid när Harun Ibrahim prickade in 2-0-målet på straff sedan Halid Zekovic vräkt omkull Julius Lindberg.

– Det är förstås stort att vara här och möta Gais på Bravida, men surt att åka härifrån utan någon poäng, sammanfatt­ade Hans Adolfson känslorna efter matchen.

VIF hade förtvivlat svårt att skapa några riktigt heta tillbud under matchen.

I den första halvleken inget överhuvudt­aget.

I den andra ett skott från långt håll signerat Albin Broberg och en boll nära mål som inhopparen Markus Johansson borde ha gjort något bättre av.

Men det var också allt.

Ali Al-habobi bäst i backlinjen medan mittfältet tappade greppet om spel och boll ju längre matchen led.

I frontlinje­n stångades Hugo Engström och Albin Broberg förgäves med Gaisförsva­ret.

Chans till revansch får Vänersborg redan på onsdag då Tvååker – tre poäng före i tabellen – kommer på besök till Vänersvall­en.

Sedan väntar en dryg månads sommaruppe­håll.

 ?? ??
 ?? ?? Två gula kort betyder rött, och Anton Hellborg fick lämna planen i andra halvlek.
Två gula kort betyder rött, och Anton Hellborg fick lämna planen i andra halvlek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden