Ttela

Andrea lovar att det här var vändningen för Skoftebyn

Skoftebyn har haft förtvivlat svårt att vinna matcher hemma på Nysätra, men inte längre. – Nu vänder det, sa tvåmålssky­tten Andrea Markusson sedan Skoftebyn vunnit derbyt mot Vänersborg­s IF med 3-2 (2-1).

- Skoftebyns IF Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Andrea Markusson är inne på sin fjärde säsong i Skoftebyn, och hittade till Nysätra efter en säsong i Wargön, men hade fram tills dess represente­rat Stenungsun­ds IF.

Nu är hon dessutom lagets bästa målskytt efter två fullträffa­r mot VIF, den första redan efter 57 (!) sekunder.

– Det var på tiden, det har varit lite trögt med målskyttet, sa Andrea som indirekt var den som sköt Skoftebyn till (temporär) serieledni­ng.

Men trots 2-0 efter lite mer än halva första halvlek, och 3-1 i öppningen av den andra, var det ovisst ända fram tills dess att Oscar Hagsköld bestämde sig för att blåsa slutsignal.

Det blev så sedan först Jessica Wänerlöv (2-1), på en frispark från gott och väl 35 meter, och sedan Sandra Petersson (3-2) reducerat för gästerna.

– Vi dippar i varje match, det har vi inte riktigt jobbat bort än, fortsatte Markusson.

Men varför så förtvivlat svårt hemma på Nysätra?

– Vi har pratat mycket om det, men inte kunnat sätta fingret på det. Det funkar naturligtv­is inte med bara kryss, men nu vänder det, lovade tvåmålssky­tten.

Och vinsten hade blivit betydligt större om inte Vif-målvakten My Suominen storspelat matchen igenom, planens kanske bästa spelare.

Skoftebyns tredje mål gjordes av Elin Carlsson.

"Det var på tiden, det har varit lite trögt med målskyttet

Andrea Markusson

 ?? BILD: JOHANNA JOSEPHSSON ?? Andrea Markusson blev tvåmålssky­tt när Skoftebyn äntligen fick vinna hemma på Nysätra, derbyt mot Vänersborg­s IF slutade 3-2.
BILD: JOHANNA JOSEPHSSON Andrea Markusson blev tvåmålssky­tt när Skoftebyn äntligen fick vinna hemma på Nysätra, derbyt mot Vänersborg­s IF slutade 3-2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden