Ttela

Amers enkla lösning: Att göra mest rätt

Fotboll kan vara invecklat – och väldigt enkelt. Amer Busuladzic, tränare i Vänersborg­s FK, valde att inte krångla till det i onödan. – Vi gjorde mer rätt än dem, sa Amer efter VFK:S 3-1 (1-0) mot Angered.

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Att följa matchplane­n brukar vara en bra väg mot tre poäng, och det var precis det som VFK gjorde.

– Meningen var att vi skulle låta deras försvar jobba hela tiden, och det lyckades vi med, säger Vfk-tränaren.

Det gav dessutom utdelning nästan

Division 2 Norra Götaland Vfk-angered 3-1 (1-0) Målen: 1-0 (4) Albion Vitija, 1-1 (51) Kristian Kocevski, 2-1 (68) Valon Gashi, 3-1 (84) Joseph Enete.

direkt, matchen var inte mer än fyra minuter gammal när Albion Vitija hittade rätt för 1-0.

Men det tidiga ledningsmå­let fick nästan motsatt effekt.

– Det blev krampaktig­t istället.

Angered kunde kvittera i upptakten av andra halvlek, och att laget ligger ohjälpligt (?) sist har Vfktränare­n svårt att förstå:

– Det är långt ifrån det sämsta lag som vi har mött.

Tabellmäss­igt innebar segern att VFK är på säker mark över både kval- och nedflyttni­ngsstreck.

– Det är ett riktigt getingbo, men det är så klart alltid skönt med trepoängar­e.

Högst betyg delade Vfk-tränaren ut till Arlind Beqiri (två målgivande passningar) och Valon Gashi som kom ifrån matchen med 1+1.

?? BILD: CHRISTIAN FLODIN ?? Arlind Beqiri stod för två målgivande passningar när VFK besegrade Angered.
BILD: CHRISTIAN FLODIN Arlind Beqiri stod för två målgivande passningar när VFK besegrade Angered.