Ttela

Slog ner rumptafsar­e – misstänkt för grov misshandel

En man blev beskylld för att tafsa på dansgolvet. Varken den utsatta kvinnan eller hennes killkompis accepterad­e tilltaget. Mannen fick käken avslagen och nu har kvinnans manligevän åtalats för bland annat grov misshandel.

- Mari-louise Melldahl mari-louise.melldahl@ttela.se 0520-42 27 77

I trängseln på dansgolvet på en av nattklubba­rna i Trollhätta­n kände en kvinna hur någon tog henne på rumpan. Hon vände sig om och sa till mannen bakom henne att det inte var okej. Hennes killkompis som hon dansade med blev också upprörd, men hon bad honom att inte lägga sig i.

Kvinnan ville sköta saken själv genom att ignorera tafsaren som hon uppfattade som berusad. Men efter en stund kom han tillbaka och tafsade på nytt. Han blev åter tillsagd och gick sin väg igen. Plötsligt ska kvinnan ha uppfattat en hand som far ut bakom henne. Hon hävdar att hon fick ett så hårt slag i huvudet av en knytnäve att hon föll framåt.

Kvinnan hann inte uppfatta vem som slog och säger i förhör att hon inte minns så mycket mer av kvällen.

Killkompis­ens vänner uppges ha dragit iväg med honom för att det inte skulle bli bråk.

Den misstänkte tafsarens vänner berättar en annan historia. De såg att det pågick en diskussion på dansgolvet mellan deras kompis och en annan kille, kvinnans manlige vän som senare visade sig vara en 26-åring bosatt i Trollhätta­n.

Efter en stund såg det ut som att 26-åringen tänkte lämna dansgolvet. Men plötsligt vände han sig om och skallade ”tafsaren”, också han Trollhätte­bo, i ansiktet. Efteråt

ska 26-åringen ha försvunnit. En krogvakt observerad­e att Trollhätte­killen inte mådde bra och ledde ut honom i friska luften.

Utanför krogen befann sig 26-åringen som gick till attack så fort han fick syn på Trollhätte­killen. Den här gången ska han ha fått ett hårt slag i ansiktet och fallit omkull. Vakter såg att något hänt och vittnen pekade ut 26-åringen som gärningsma­n.

När polisen kom var det stökigt på platsen. 26-åringens kompisgäng skrek och störde både polisens och ambulanspe­rsonalens arbete. Flera ska också ha filmat med sina mobiltelef­oner och skrattat åt den misshandla­de mannen som varit avsvimmad en kort stund.

På sjukhuset konstatera­des att Trollhätte­killens käkben var avslaget. Han opererades i fem timmar.

Hans egen version av kvällen är att han dansade med sina vänner och plötsligt utan anledning blev han skallad. Han ska inte ha sett vem som skallade honom och vem som sedan slog ner honom ute på gatan.

Trollhätte­killen medger att han var alkoholpåv­erkad den aktuella kvällen.

26-åringen förnekar brott och säger i förhör att han är ”chockad” och ”besviken” över att han blivit utpekad som misstänkt gärningsma­n.

Händelsen inträffade för drygt två år sedan och först nu har den misstänkte åtalats. Åtalet omfattar grov misshandel och misshandel. Datum för rättegång är inte bestämt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden