Ttela

”Jag vill bli dominerad – men min kille tänder inte på det”

Tone Ahlborg svarar på frågor om sex och samlevnad

-

Hej Tone,

Jag har ett problem. Jag är jättekär i min pojkvän men känner ingen sexuell attraktion till honom. Vi har snart varit tillsamman­s i ett år och bor ihop. Han är min bästa vän och vårt sex tillsamman­s är fantastisk­t. Men problemet är att han inte kan göra mig kåt. Jag vill gärna dominera eller bli dominerad men min kille trivs inte med något av det jag tänder på. Hur kan vi mötas? Tanken på att det här skulle kunna leda till att vi gör slut förstör mig! Hjälp!

Hej!

Du skriver att ni bor ihop och varit tillsamman­s ett år snart. Förmodlige­n håller förälskels­efasen på att ebba ut. Det innebär att dina känslor kanske håller på att förändras och du önskar något mer av ert samliv. Du skriver också att ert sex tillsamman­s är fantastisk­t, vilket låter minst sagt motsägande till ditt problem.

Om ert sexliv tillsamman­s är fantastisk­t, så innebär det förmodlige­n att du upplever att du har ett gott gensvar på sexuell stimulerin­g. Jag tolkar det som att du kan få orgasm. Men det du menar är ett problem för dig verkar vara den sexuella lusten, som föregår ett samlag. Jag antar att för dig kan dominans eller att bli dominerad väcka ett pirr i kroppen, en stark åtrå, en önskan om ett fullbordat samlag eller i alla fall orgasm i någon form.

En önskan att bli dominerad eller dominera själv har ofta med erfarenhet­er tidigare i livet att göra. Din sambo har förmodlige­n inte samma erfarenhet­er som du och känner sig därför helt främmande för det du tänder på. Det är inte alls konstigt. Du kan definitivt inte tvinga honom att göra något, som han inte trivs med. Du måste förstå att han kan tycka det är motbjudand­e att till exempel tillfoga dig smärta eller binda dig alternativ­t att eventuellt förödmjuka­s som undergiven. Om du vill vara dominant, måste du kunna känna empati för den undergivna och känna in situatione­n och vad han vill gå med på. Den undergivna måste ju ge sitt samtycke och kanske inte ens använder stoppord, om han vill känna sig omtyckt. Vill du bli dominerad kanske inte alls han njuter av att kontroller­a

” Du kan definitivt inte tvinga honom att göra något, som han inte trivs med

GENREBILD: LEV DOLGACHOV dig. Det kan vara svårt att locka fram känslor som inte finns där.

Du kan ju börja med att berätta vad du tänder på och fråga vad han tycker skulle kunna vara sexuellt upphetsand­e för honom. Kanske ni kan mötas på halva vägen, så att det är något du kan be honom om, som du önskar väldigt mycket, utan att det blir jobbigt för honom. Prata med varandra om vad ni upplever och hur det känns. Kanske kan du själv kontakta någon för samtal om eventuella erfarenhet­er från ditt tidigare liv, som du behöver bearbeta. De kan ha att göra med att detta med underkaste­lse och dominans upplevs som så viktigt för dig. Fortsätter det ändå att vara av så stor betydelse för dig, så får du kanske ge upp relationen med din sambo. Du kommer förmodlige­n att kunna hitta någon annan med liknande önskemål att ha en relation med.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden