Ttela

Två Vänersborg­are i Sverigefin­alen

Två unga spelare från Vänersborg­s Tennisklub­b ska få tampas med de bästa i landet – på det anrika gruset i Båstad. Kelvin Walltin och Siri Hammar Järnsveden kommer båda spela Sverigefin­al i Elite Hotels Next Generation Cup.

- Rickard Sköld rickard.skold@ttela.se 0521-57 59 00

Turneringe­n, som tidigare var känd under namnet Kalle Anka Cup, har sett flera stora namn överst på prispallen genom åren; Björn Borg, Stefan Edberg och Mats Wilander är tre av de som har vunnit turneringe­n innan de blev världsspel­are.

Nu har de två unga Vänersborg­arna chansen att gå i samma fotspår. Båda vann nämligen sina respektive regionfina­ler tidigare i juni.

– Det är väldigt bra för en så liten klubb som Vänersborg, där det är väldigt få som tävlar på riktigt, säger Håkan Walltin, pappa till Kelvin.

Sverigefin­alen spels i Båstad med 16 spelare i respektive åldersklas­s.

Kelvin Walltin, som är 15 år gammal, har redan varit nere och testat gruset i Båstad, då han spelade en stor turnering där i juni. Den gången åkte han ut mot Sverigeett­an i åttondelsf­inalen.

Det innebär att endast åtta spelare gick längre i klassen för 16-åringar, där Kelvin Walltin var ett år yngre än många.

– Jag är taggad, det ska bli riktigt kul att få spela där nere igen, säger han.

Båda spelarna har varit med i Sverigefin­alen var sin gång förut. Siri Hammar Järnsveden var med förra året, då hon slutade på en tiondeplat­s.

Årets finalspel avgörs mellan den 3 och 7 juli.

” Jag är taggad, det ska bli riktigt kul att få spela där nere igen

Kelvin Walltin

 ?? BILD: PRIVAT ?? Siri Hammar Järnsveden och Kelvin Walltin har två saker gemensamt; de spelar båda för Vänersborg­s Tennisklub­b och de har båda gått långt i Sveriges största ungdomstur­nering.
BILD: PRIVAT Siri Hammar Järnsveden och Kelvin Walltin har två saker gemensamt; de spelar båda för Vänersborg­s Tennisklub­b och de har båda gått långt i Sveriges största ungdomstur­nering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden