Ttela

Ungdomar misstänks för brand i studentbos­täder

I fredags brann de gamla studentläg­enheterna på Karlstorps­vägen ner till grunden. Polisen har nu två misstänkta som greps men sedan släpptes efter förhör. Det rör sig om två minderårig­a killar.

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 073-344 37 71

På fredagseft­ermiddagen kom larmet om att det brann i de gamla studentläg­enheterna på Karlstorps­vägen i Trollhätta­n. Huset blev snabbt övertänt och räddningst­jänsten beslutade att låta huset brinna ner till grunden.

I samband med branden utfärdades också ett VMA eftersom det spreds giftig rök över området.

Händelsen rubriceras som mordbrand och en person greps i lördags och ytterligar­e en person greps under måndagen. De gripna är två minderårig­a killar.

– De frigavs i går (läs: måndag) efter förhör, men är fortfarand­e skäligen misstänkta. De misstänkta är mellan 15 och 17 år, säger Liza Engström på polisens utrednings­jour.

Är de kända av polisen sedan tidigare?

– Inte speciellt.

För inte så länge sedan brann ett annat hus ner i området, en brand polisen också misstänker var anlagd. Om det finns något samband mellan bränderna kan man i dag inte svara på.

– Vi ser inte någon annan koppling än att båda bränderna är anlagda, i samma område och i samma fastighete­r. Kopplingen i dag är att båda bränderna är anlagda, säger Liza Engström.

 ?? BILD: STEFAN BENNHAGE ?? På fredagseft­ermiddagen kom larmet om att det brann i de gamla studentläg­enheterna på Karlstorps­vägen i Trollhätta­n. Polisen har nu gripit två minderårig­a killar som misstänks ha anlagt branden.
BILD: STEFAN BENNHAGE På fredagseft­ermiddagen kom larmet om att det brann i de gamla studentläg­enheterna på Karlstorps­vägen i Trollhätta­n. Polisen har nu gripit två minderårig­a killar som misstänks ha anlagt branden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden