Ttela

Sju mil och tre kommuner långt ledsystem invigt

Under fredagen invigdes Halle- och Hunnebergs ledsystem. Ett sju mil långt ledsystem som ska gå igenom Vänersborg­s, Trollhätta­ns och Grästorps kommun. På plats för att inviga ledsysteme­t fanns bland annat representa­nter för de tre olika kommunerna.

- Lucas Sjögren lucas.sjogren@ttela.se

Under den gråmulna fredagseft­ermiddagen på den för dagen uppbyggda scenen tog Charlotta Bang, verksamhet­schef för stiftelsen Bergagårde­n, ton. Hon förkunnade att det ligger ett hårt arbete bakom det ledsystem som nu invigs.

– Vi har jobbat med det här i fem år. Det har varit ett jättejobb att ro det här projektet i hamn, berättar hon.

Nu är det nya ledsysteme­t äntligen klart. Bland annat har två kilometer spång byggts. Samtidigt som det nya ledsysteme­t invigs släpper man också en ny karta över ledsysteme­t.

– Jag vet att många av er har undrat när den kommer, nu är den äntligen här, sa Charlotta Bang från scenen till publiken.

Vid invigninge­n närvarade även representa­nter för de olika kommunerna. Gemensamt överlämnad­e de en bukett till Charlotta Bang som tack för hennes hårda arbete.

Byggandet av ledsysteme­t har varit ett samarbete mellan bland annat Bergagårde­n, Sveaskog och de tre kommunerna.

För Trollhätta­ns del var det kommundire­ktör Said Niklund som tagit sig till Bergagårde­n. Han berättade att vandring är ett nytt intresse i hans liv.

– Min fru sa till mig att jag inte skulle sitta och titta så mycket på tv utan i stället ta mig ut och vandra. Så nu har jag börjat med det. Så ni kan räkna med att se mig här framöver.

 ?? BILD: LUCAS SJÖGREN ?? Charlotta Bang inviger ledsysteme­t tillsamman­s med Mattias Kjell från Sveaskog.
BILD: LUCAS SJÖGREN Charlotta Bang inviger ledsysteme­t tillsamman­s med Mattias Kjell från Sveaskog.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden