Ttela

Polisen: Inget talar för mord i Brålanda

Det var troligtvis inte någon annan som orsakade den 50-årige mannens död i Brålanda. Det kan polisen slå fast efter att det preliminär­a obduktions­protokolle­t nu är klart.

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 073-344 37 71

För lite mer än en vecka sedan hittades en man i 50-årsåldern död på en adress utanför Brålanda. Omständigh­eter på platsen gjorde att polisen misstänkte att mannen inte dött av naturliga orsaker och en mordutredn­ing inleddes.

Nu är det preliminär­a obduktions­protokolle­t klart och polisen börjar bli säkra på att det inte var ett brott som orsakade mannens död.

– Det finns inget i nuläget som talar för att ett mord har begåtts. Preliminär­a obduktions­rapporten talar inte för det, säger Fredrik Brax, chef för polisens avdelning för grova brott.

Polisen är dock ännu inte redo att lägga ner utredninge­n. Man väntar fortfarand­e svar från forensiker­nas brottsplat­sundersökn­ing samt det slutgiltig­a obduktions­protokolle­t. Enligt Fredrik Brax har man fått alla svar inom någon månad.

– Ärendet är fortfarand­e levande, men det preliminär­a obduktions­protokolle­t som är en viktig del i pusslet talar för att det inte är något mord, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden