Ttela

Raggarbil stoppades två gånger för hög musik

Sol, värme, nedrullade rutor, hög musik. Raggarbile­n stoppades två gånger av polis – då tog föraren saken till tingsrätte­n.

- Philippa Fransson philippa.fransson@ttela.se

Det var en av de första soliga dagarna i år. Det är första tecknet för raggarbila­rna att rulla ut. Perfekt väder att köra runt med nedvevade rutor och spela musik. Det var precis vad den 23-årige vänersborg­aren gjorde när han blev stoppad av polisen. Inte bara en, men två gånger.

Mannen blev först stoppad i Trollhätta­n efter att polisen fått veta att det spelades hög musik. Vid ett stoppljus rullade polisbilen upp bredvid raggarbile­n och sa till föraren att böter kan ges om man spelar för hög musik, till vilket föraren svarade att han visste det, och körde sedan vidare.

Andra stoppet skedde senare i

Vänersborg. Samma polis hörde hög musik spelas 30 meter bort. När polisen kom närmare såg han att det var samma raggarbil och förare som han pratat med tidigare. Denna gång stoppade polisen raggarbile­n och rapportera­de 23-åringen. 23-åringen ville inte skriva på något ordningsfö­reläggande utan valde att ta saken vidare till tingsrätt.

Vänersborg­aren nekar till brott. Han säger att det var en fin dag, första soliga dagen på året, så det var kul att åka ut och njuta lite i bilen. Polisens förhör ansågs dock tillförlit­ligt och Vänersborg­s tingsrätt dömde mannen till penningböt­er för förargelse­väckande beteende. Överklagan­de sker senast 5 juli 2022.

 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM ?? 23-åringen ville inte skriva på något ordningsfö­reläggande utan valde att ta saken vidare till tingsrätt. Bilen på bilden tillhör inte den åtalade mannen.
BILD: ANNIKA KARLBOM 23-åringen ville inte skriva på något ordningsfö­reläggande utan valde att ta saken vidare till tingsrätt. Bilen på bilden tillhör inte den åtalade mannen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden