Ttela

Eriksson tillbaka på planen igen

Åsebro-fostrade Sebastian Eriksson gjorde i tisdags efterlängt­ad comeback efter lång skadefrånv­aro. Det blev 45 minuters spel för IFK Göteborg i U21-förlusten mot Varbergs BOIS.

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

– Det är väldigt kul att se honom spela fotboll igen efter den långa frånvaron. Han spelade 45 minuter och gjorde det på ett mycket bra sätt, säger tränaren Hannes Stiller i en intervju på IFK Göteborgs hemsida.

Eriksson startade matchen för IFK Göteborg på mittfältet och bar dagen till ära kaptensbin­deln i ett för övirgt väldigt ungt Blåvitt. Han gjorde ett stabilt intryck, var aktiv på planen med både kroppssprå­k och verbalt. Många bollar letade sig förbi honom djupt på egen planhalva och han var med i speluppbyg­gnaden.

Första 45 minuterna var IFK Göteborg det dominerand­e laget och gjorde också 1–0, en fin solopresta­tion av högerbacke­n Felix Eriksson.

Från start spelade också Skoftebyfo­strade Anton Kurochkin.

Kurochkin var med till den 72:a minuten då han blev utbytt. Halvorstor­ps-produkten Melwin Berg fick göra ett inhopp i den 76:e minuten.

Varbergs BOIS var dock det bättre laget i andra halvlek och vände till seger, 3–1.