Ttela

Dags igen för konserter under bar himmel på kaféet

Café Gula Huset i Brålanda har haft trädgårdsk­onserter under flera år. Under pandemin har kaféet haft sina utmaningar, men nu är de tillbaka med både kaféet, restaurang och såklart, de efterlängt­ade trädgårdsk­onserterna.

- Philippa Fransson philippa.fransson@ttela.se

När det är sommar, då är det dags för utomhuskon­serter. Bland annat startar de efterlängt­ade trädgårdsk­onserterna på Café Gula Huset i början på juli.

– Det ska verkligen bli jätterolig­t, säger Kent Berntsen Wiljansros, en av ägarna av Café Gula Huset.

Kaféet i Brålanda har haft sommarkons­erter i flera år. Även under pandemiåre­n hade Kent och Frida en småskalig version som följde restriktio­nerna. I år skalar de upp den igen med sju datum fyllda av musik. Artisterna som är satta kommer från spridda genrer. För kaféet är det viktigt att få bredd på konsertern­a och nå ut till flera åldersgrup­per.

– Vi vill ju bredda och ha många olika stilar, men sedan måste man ju tänka på vad som går hem i Brålanda. Då blir det mycket rockabilly och dansband, säger han.

Konsertern­a kommer hållas på en scen på baksidan av Gula Huset. Där kommer det även finnas öltält och 2 juli:

Bark

9 juli: The Mule Skinner Band 16 juli: Billy Opel

23 juli: Erika Jonsson

30 juli: Lasse Sigfridsso­n och Mona G

6 augusti: Ebbot och The Billy Frick Molander Circus

12 augusti: RAGGARTÅGE­T

möjlighet att köpa mat från restaurang­en.

– Det blir vårt lilla festivalom­råde. I år har vi köpt stolar så att det ska vara möjligt att sitta ner. Tidigare år har gästerna tagit med sig egna stolar.

Feedbacken på konsertern­a har varit väldigt positiv och biljettern­a säljs på bra. Konsertern­a tar in ungefär 100 till 150 personer och kommer hållas under bar himmel.

– Det tycker vi är gränsen för en intim konsert, som vi vill ha det. Blir det rejäla skurar då pausar vi konserten och går in, och fortsätter sedan när skurarna slutat, säger Kent Berntsen Wiljansros.

 ?? ARKIVBILD: KENT ENG ?? Kent ”Ägget” Berntsen Wiljansros, en av ägarna av Café Gula Huset i Brålanda.
ARKIVBILD: KENT ENG Kent ”Ägget” Berntsen Wiljansros, en av ägarna av Café Gula Huset i Brålanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden