Ttela

SMHI lovar upp mot 30 grader på midsommar

SMHI lovar strålande sol, varmt väder och midsommarf­irande utomhus. Samtliga prognoser pekar på kanonväder på midsommara­fton.

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se 073-344 37 71

Midsommarv­ädret såg länge ut att bli det man kan förvänta sig av högtiden i början av sommaren: Kallt, mulet och duggregn. Men under den senaste veckan har SMHI ändrat sina prognoser och allt pekar nu i stället på att midsommar kan firas under en nästintill klarblå himmel.

– Det är entydiga prognoser om vädret och det ser ut som att det kommer att inledas med lite dis och dimma lokalt, men det kommer att brännas bort ganska fort. Sedan är det soligt väder som gäller hela dagen, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Tidigare i veckan pekade prognosern­a på skurar under midsommark­vällen. Detta är något som nu korrigerat­s.

– Enligt de senaste prognosern­a ser högtrycket ut att vara lite mer stabilt. Skurarna kommer snarare att komma in senare i helgen. Kan det bli över 30 grader på midsommara­fton?

– Jag har inga indikation­er på att det skulle gå över 30 grader, men det ligger väldigt nära. Temperatur­en ligger mellan 25 grader och knappa 30 grader. Men jag ser inget utbrett på att det skulle bli 30 grader.

Vågar man sitta utomhus på midsommar?

– Ja, det skulle jag kunna lova. Det här är väl en av de få gångerna man verkligen kan säga så.

 ?? BILD: MICHAEL PROBST ?? Tidigare i veckan pekade prognosern­a på skurar under midsommark­vällen, något som nu korrigerat­s.
BILD: MICHAEL PROBST Tidigare i veckan pekade prognosern­a på skurar under midsommark­vällen, något som nu korrigerat­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden