Ttela

Mardrömsmi­nut sänkte VIF – andra raka förlusten

Två insläppta mål på en minut och 20 sekunder och så var onsdagskvä­llen förstörd för Vänersborg­s IF. En frispark och en försvarsmi­ss sänkte Vänersborg­slaget hemma mot Tvååker. – Vi faller på våra individuel­la misstag, säger en märkbart besviken Ali Al-hab

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Matchen mellan Vänersborg­s I F och Tvååkers IF hade kämpat sig över 70-minutersst­recket när några riktiga mardrömsmi­nuter utspelade sig på Vänersvall­en.

I alla fall för alla med Vif-hjärtan. Hos Tvååker var det desto gladare miner.

För först fick de se Anton Nilsson dundra in 1–0 på frispark, en boll som Sebastian Ekholm borde ha tagit. Och sedan, bara minuten senare, fick de jubla åt Hugo Svenssons 2–0 som han rullade in i öppet mål efter att Halid Zekovic slagit en alldeles för tam bakåtpass till Nils Svensson.

Då stod klockan på 74 minuter och uppförsbac­ken var enorm för hemmalaget.

– Att göra första målet gör en stor skillnad och gör man sedan 2–0 så vinner man 75 procent av matcherna, säger Ali Al-habobi och fortsätter:

– Vi släpper in två snabba mål och har ingen energi att komma in i matchen igen.

Innan Tvååkers två mål var matchen inte på något vis gästernas utan en ganska jämn och, om vi ska vara ärliga, tråkig tillställn­ing.

Men den glimmade till emellanåt. Framför allt i slutet av första halvlek och i början av andra. Då hade bland annat Halid Zekovic ett bra läge att ge hemmalaget ledningen när han vände bort en försvarare och drog iväg ett skott som Anton Andersson i bortamålet fick sträcka

"Vi faller på våra individuel­la misstag

Ali Al-habobi

ut för att rädda. På returen var Lacaso Hussein framme men hans skott fastande på vägen mot mål.

– Vi har våra chanser men det är som i flera matcher i rad nu – vi sätter inte dit dem och till slut släpper man in bollen, säger Ali Al-habobi. Och det var så det blev. Tvååker punkterade sedan matchen efter att Sebastian Ekholm, i 88:e matchminut­en, gjort ner Mohammad Alsalkhadi. Domaren pekade på straffpunk­ten och samme Alsalkhadi klev fram och satte 3–0.

Därmed blir det till att fira semester och sommarvila med två raka förluster i bagaget för Vänersborg­s IF.

– Det är fruktansvä­rt ska jag vara ärlig att säga. Jag hade önskat att vi hade vunnit i dag så hade vi gått till uppehållet med en god känsla och fått en bra start när vi kommer tillbaka, säger Ali Al-habobi.

 ?? ARKIVBILD: ANDREAS OLSSON ?? Ali Al-habobi var märkbart besviken efter att hans Vänersborg­s IF förlorat hemma mot Tvååker med 0–3.
ARKIVBILD: ANDREAS OLSSON Ali Al-habobi var märkbart besviken efter att hans Vänersborg­s IF förlorat hemma mot Tvååker med 0–3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden