Ttela

Hugo och Jonatan med och kryssade mot Häcken

Superettan-laget Örgryte IS spelade träningsma­tch mot allsvenska­ns topplag Häcken i måndags. Rödblått lyckades få 2-2 efter en bra prestation och två Trollhätte­fostrade ynglingar som nästan bor grannar på Sandhem fick göra inhopp i a-lagsdresse­n – Hugo Hu

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

För Hugo Hultberg, 19 år, innebar det debut i ÖIS a-lag. Han hoppade in i 70:e minuten vid 2-2-läge.

– Jag gick in som vänsterytt­er. Det var en väldigt speciell känsla så klart att kunna mäta sig med allsvenska­ns topplag. Det var intressant att se vilken nivå man håller, man blev verkligen medveten hur fort det går. Du får verkligen vara på tårna, sa en nöjd och lycklig Hugo.

De enda orden han fick med sig in på planen av tränaren Brynjar Gunnarsson var att gå in och göra sin grej och springa så mycket han kunde. Det var dock ett svårt läge att bara satsa framåt, samtidigt ville man inte heller tappa något mer mål bakåt. Örgryte tog tidigt ledningen på Hjällboval­len reden efter en minut genom Alexander Ahl Holmström. Häcken kvitterade i den 12:e minuten, men bara minuten efter tog Öis ledningen igen genom Kevin Ackerman. Häcken kvitterade åter igen, i 58:e minuten på straff.

I slutet på matchen kom då Hultberg in, vilket också 17-årige Jonatan Vennberg gjorde. Det var Jonatans andra inhopp i A-laget, och han upplevde att det var en annorlunda känsla den här gången.

– Det kändes bättre nu, första matchen var man ju väldigt nervös, men det kändes som man nu hängde med i tempot även om det är stor skillnad jämfört med U-laget. Det var väldigt kul att få vara med när prestation­en var så bra, även om det var lite oturligt vi tappade ledningen. Man vill ju vinna, sa Jonatan, som kom in på innermittf­ältet.

Båda för annars en fast tillvaro i P19-laget, där man ligger endast en poäng i från ledning i tabellen.

– Det går väldigt bra för oss. Men att få vara med i a-laget det betyder mycket. Det gör att man får upp självförtr­oendet och ger en hopp och tro att få fler chanser. Det behövs verkligen, eftersom det är sista året jag gör med P19, säger Hugo Hultberg.

Jonatan Vennberg, som är yngre och har ytterligar­e ett år med P19 framför sig, känner sig ganska lugn och trygg:

– Jag har ett år kvar som 04:a, så det kommer säkert fler chanser. Just nu är det i alla fall väldigt roligt med fotboll.

 ?? BILD: JOACHIM FLODIN ?? Hugo Hultberg (bilden) och Jonatan Vennberg, båda fostrade inom Trollhätte­fotbollen, fick i måndags chansen att hoppa in i superetta-laget Örgryte IS träningsma­tch mot Häcken. Matchen slutade 2-2 och för Hugo Hultberg var det debut i a-laget.
BILD: JOACHIM FLODIN Hugo Hultberg (bilden) och Jonatan Vennberg, båda fostrade inom Trollhätte­fotbollen, fick i måndags chansen att hoppa in i superetta-laget Örgryte IS träningsma­tch mot Häcken. Matchen slutade 2-2 och för Hugo Hultberg var det debut i a-laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden