Ttela

Linnea från Uddevalla undkom dödsskjutn­ingen

- Love Schiller love.schiller@bohuslanin­gen.se

Två personer sköts till döds utanför en gaybar i centrala Oslo natten mot lördag. 21 personer skadades i attacken, varav tio allvarligt. Linnea Swartswe från Uddevalla, som bor i Oslo, var på det utsatta utestället för en vecka sedan, men valde att gå på ett annat prideevent, något P4 Väst berättat om tidigare.

Det var klockan 01.14 som flera skott avlossades i centrala Oslo. Vittnen till händelsen berättade att människor därefter sprang från platsen i panik. Enligt norsk media utreds skjutninge­n som ett terrordåd.

Linnea Swartswe som kommer ifrån Uddevalla men bor i Oslo sedan en tid tillbaka, besökte den utsatta baren för bara någon vecka sedan. Men denna helg bestämde hon sig för att gå till ett annat uteställe under Oslo Pride.

– Vi är där varannan helg. Jag är helt chockad, det kan vara någon av våra vänner. Vi vet fortfarand­e inte om det är någon vi känner som är skadad eller död.

Hon berättar att folk i hennes närhet inte förstod vad som hade skett, de fortsatte att dansa samtidigt som några bröt ihop och grät

London pub i Oslo är ett av Linnea Swartswes stammishak. Hon är skakad och vet fortfarand­e inte om det är hennes vänner som har skadats eller dött i masskjutni­ngen.

hejdlöst.

– Det var surrealist­iskt. Jag pratade och kramade folk jag aldrig tidigare hade pratat med. Jag var rädd och vakterna berättade att vi inte fick lämna lokalen, men att det var gott om säkerhet då polisen stod utanför och vaktade.

Hon berättar att hela Oslo gått samman samtidigt som staden är helt sänkt över det som skedde på London pub i centrala Oslo.

– Jag vill bara umgås med mina vänner och gå till en park. Men samtidigt vet vi inte om det är tryggt, vi får se vad vi får för restriktio­ner av polisen.

Hon fortsätter:

– Man kan inte förstå att det kunde ske, men sedan förstår man det och blir helt skakig, berättar Linnea Swartswe.

"Man kan inte förstå att det kunde ske, men sedan förstår man det och blir helt skakig

 ?? BILD: PRIVAT ??
BILD: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden