Ttela

Misstänkt terrorist vill inte prata

Flera personer som skadades i terrordåde­t i Oslo har fått lämna sjukhuset, uppger polisen. Än så länge har försöken att förhöra den misstänkte varit fruktlösa.

-

För andra dagen i rad avbröt den misstänkte mannen förhör med polisen. Han vill inte uttala sig, säger hans försvarare John Christian Elden till tidningen VG.

Polisen ägnade en halvtimme åt att försöka övertala honom, men enligt försvarare­n vill mannen inte att förhöret spelas in med ljud och bild.

– Han säger att han är rädd att polisen ska manipulera det han säger, framhåller Elden till VG.

Eftersom han inte velat tala i förhören har mannen inte uttalat sig om skuldfråga­n och inte heller sagt något om motivet, enligt advokaten.

Børge Enoksen, polisåklag­are vid Oslopolise­n, bekräftade detta vid en pressträff i går:

– Vi har gjort ett nytt försök i dag men inte heller nu har vi fått någon förklaring från honom.

Det var två personer som dödades och ett 20-tal som skadades natten mot lördagen då en man öppnade eld på en bar i centrala Oslo. Han gick sedan vidare till en populär gaybar för att fortsätta skjuta. Skjutninge­n betraktas som en islamistis­k terrorhand­ling av norska säkerhetsp­olisen.

Inlednings­vis vårdades ett tiotal av de skadade på sjukhus, men på söndagen har flera av dem enligt polisen kunnat skrivas ut. Ingen av de skadade har livshotand­e skador. (TT)

 ?? Foto: Javad Parsa/ntb ?? Osloborna slöt upp i en sorgegudst­jänst i stadens domkyrka efter helgens terrordåd.
Foto: Javad Parsa/ntb Osloborna slöt upp i en sorgegudst­jänst i stadens domkyrka efter helgens terrordåd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden