Ttela

Nu har VFK dussinet fullt utan seger

Tolv matcher – och ännu ingen seger. – Den kommer mot Frisco i första höstmatche­n, lovar Andreas Gottfridss­on, tränare i Vänersborg­s FK. Torsdagskv­ällens möte med Hertzöga BK slutade med hemmaseger, 3-1.

- Toni Andersson

Nollan i vinstkolum­nen stod där som ett spöke för VFK när en ny chans att spräcka den kom mot Karlstadla­get Hertzöga som återfinns på den övre tabellhalv­an i division 1 Norra Götaland.

Långt in i den första halvleken såg det också ut som om det kanske skulle kunna gå vägen sedan Gabriella Gucci via ett välplacera­t skott strax utanför straffområ­det gett VFK ledningen med 1-0.

– Vi gör en stark första halvlek, stabilt och bra. De skapar inte mycket, men tyvärr åker vi på ett baklängesm­ål strax före pausen efter ett individuel­lt misstag, berättade Vfk-tränaren Andreas Gottfridss­on.

Ett psykologis­kt jobbigt mål förstås, men jumbolaget VFK stod ändå upp bra i den andra halvleken mot ett Hertzöga som är omvittnat starkt hemma på Ilanda IP.

– Men precis som i hemmamötet med dem åkte vi på mål på fasta situatione­r, den här gången var det två hörnor som resulterad­e.

3-1 alltså till slut, men överlag en bra insats av VFK som växer in alltmer i division 1-kostymen.

Så när kommer första trepoängar­en?

– Mot Frisco hemma i första höstmatche­n!

Tränare Gottfridss­on lovordade blott 15-åriga Madelen Falkstrand som nu gjorde sin första match från start. Gabriella Gucci fick pris som matchens lirare i VFK.

– Hon gjorde nog sin bästa match den här säsongen.

?? BILD: STEFAN BENNHAGE ?? Gabriella Gucci gjorde mål för VFK redan efter tre minuter, men Hertzöga vände och vann med 3-1.
BILD: STEFAN BENNHAGE Gabriella Gucci gjorde mål för VFK redan efter tre minuter, men Hertzöga vände och vann med 3-1.