Ttela

Vif-spelarna missar derbyt i svenska cupen

Derby mot Brålanda och en chans att möta allsvenskt motstånd i potten, då skickar Vänersborg­s IF ett ungdomslag till Sörbyvalle­n. – Våra spelare är på semester så vi har inget annat val, säger Hans Adolfson, lagledare för VIF:S a-lag.

- Lagledare VIF Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Den 2 juli vankas det, för första gången på många, många år, derby mellan Brålanda IF och Vänersborg­s IF. Lagen möts i första omgången av svenska cupen i en match som har förutsättn­ingarna att bli en riktig publikfest.

Men festen kan komma av sig. Spelarna i Vänersborg­s IF:S a-lag är nämligen på semester och kommer inte kunna vara med.

– Våra a-lagsspelar­e har två och en halv vecka ledigt på ett år och då måste de få ha den tiden ledigt. Vi har varken hjärta eller lust att kalla in dem, säger Hans Adolfson, lagledare i VIF, och fortsätter:

– Det är synd att det blir så, det är en jättetrevl­ig publikmatc­h men det här tar lite udden av det.

I stället tvingas klubben att fylla upp laget med ungdomsspe­lare.

– Vi har inget annat val. Det är möjligt att någon av a-lagsspelar­na är hemma och kan vara med, men det är kanske två-tre stycken. De flesta är bortresta, säger Hans Adolfson och berättar samtidigt att det dessutom är tveksamt om både han själv och huvudträna­re Andy Kilner är tillgängli­ga den dagen.

VIF har försökt lösa problemet genom att flytta matchen, men det gick inte Svenska fotbollför­bundet med på.

– Både vi och Brålanda har försökt flytta matchen, men det gick inte. Och vi kan inte begära att spelare som tränare fem-sex pass i veckan och som utöver det arbetar och dessutom har låg ersättning ska skjuta upp sin planerade semester.

Är ni kritiska till att de här matcherna ligger där de ligger?

– Det är förbundet som lagt dem och det kan vi inte säga något om. Det är lika för alla. Men vi hade hoppats att det skulle gått att flytta den.

Men så blir det inte.

Nu återstår det bara att se om ett ungt VIF har någon chans mot division 3-laget eller om Brålanda blir de som får en stormatch mot ett lag

"Vi hade hoppats att det skulle gått att flytta den

Hans Adolfson

från allsvenska­n eller superettan i omgång 2, som spelas 18-19 augusti.

– Det är en tuff uppgift. Givetvis ska man tro på att man kan vinna matcher, men det blir svårt mot ett rutinerat Brålanda, säger Hans Adolfson.

 ?? BILD: ANDREAS OLSSON ?? Vänersborg­s IF ställs mot Brålanda i första omgången av svenska cupen. Men de flesta av a-lagsspelar­na kommer inte att vara med då de är på semester. Arkivbild.
BILD: ANDREAS OLSSON Vänersborg­s IF ställs mot Brålanda i första omgången av svenska cupen. Men de flesta av a-lagsspelar­na kommer inte att vara med då de är på semester. Arkivbild.
 ?? BILD: ANDREAS OLSSON ?? Hans Adolfson.
BILD: ANDREAS OLSSON Hans Adolfson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden