Ttela

THC bygger nytt – Öberg en vinstlott

Trollhätta­ns HC var nedslaget men inte uträknat. Nu har klubben rest sig på nio och bygger ett nästan helt nytt lag för spel i trean kommande vinter. En central pjäs blir forwarden Mathias Öberg, 25, som redan hunnit represente­ra den lokala treklövern.

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Mathias Öberg spelade i tvåan med THC redan för sju år sedan, och har hittat tillbaka till klubben efter spel i moderklubb­en Vänersborg­s HC (division 2) och närmast från Uddevalla HC (3).

Nu återvänder han således till Slättbergs­hallen med trunken full av värdefull rutin.

– Mathias stod överst på vår önskelista, en vinstlott för oss och en spelare att bygga ett lag kring, säger Anders Söderström i THC:S sportgrupp.

Och klubben andas optimism på nytt, efter vårens debacle där man tvingades hoppa av seriespele­t i tvåan.

– Då stod vi med två tomma händer, det fanns inget alternativ, och nu börjar vi om från noll. Vi bygger nytt med unga spelare som vill träna och som vi tror ska utvecklas, fortsätter Söderström.

Truppen just nu Målvakt: Tobias Andersson. Backar: Kevin Nylander, Albert Gustavsson, Alex Forslund, Kevin Håkansson, Oscar Söderström. Forwards: Lukas Karlsson, Emil Sandström, Hannes Fredriksso­n, Albin Zingmark, Arvid Hagberg, Viktor Skoglund, Mathias Öberg. Tränare: Emil Zingmark och Christian Erkkilä.

Nya tränarduon Emil Zingmark-christian Erkkilä har i nuläget en målvakt, fem backar och sju forwards under kontrakt, men Söderström flaggar för att fler spelare är på väg in, och att någon eller några av dessa kan bli klara redan nästa vecka.

I vilken division 3-grupp THC kommer att placeras är inte spikat, men Anders Söderström har ett önskemål:

– Jag hoppas vi hamnar i samma serie som Uddevalla och LN70, roliga matcher och korta resor.

 ?? BILD: CHRISTIAN FLODIN ?? Anders Söderström ingår i Sportgrupp­en i Trollhätta­ns HC, och är en av byggherrar­na bakom nya THC.
BILD: CHRISTIAN FLODIN Anders Söderström ingår i Sportgrupp­en i Trollhätta­ns HC, och är en av byggherrar­na bakom nya THC.
 ?? BILD: CHRISTIAN FLODIN ?? Mathias Öberg kommer närmast från spel i trean med Uddevalla HC, och har tidigare represente­rat både THC och VHC.
BILD: CHRISTIAN FLODIN Mathias Öberg kommer närmast från spel i trean med Uddevalla HC, och har tidigare represente­rat både THC och VHC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden