Ttela

Efter missade jätteläget: ”Märks att man inte är någon målskytt”

Han var en av anledninga­rna till att Skoftebyn höll nollan för andra matchen i rad, men backlinjen­s Krister Andersson kunde blivit matchvinna­re också. – Det märks att man inte är någon målskytt, suckade Andersson som hade bästa möjlighete­n att spräcka nol

- Ulf Thuresson

Efter förlusten (0-2) mot Brålanda på nationalda­gen insåg man i Skoftebyn att man var tvunget att ändra på något.

Tränaren Thomas Röhne & co valde försvarssp­elet.

– Vi har tajtat till det ganska rejält, och lagt mycket energi på defensiven. Det var nödvändigt, menar Krister Andersson.

Och resultaten har inte låtit vänta på sig, bara ett insläppt mål på lagets tre senaste matcher.

1-1 mot dåvarande trean Vårgårda, 1-0 mot tabelletta­n IFK Skövde och nu alltså 0-0 mot tvåan Alingsås.

– Kryss är väl okej, de hade ju en boll i stolpen (efter en hörna) på slutet, sa Andersson.

Hans egen chans då? Upprinnels­en en frispark från Hampus Sikström, som fick tillbaka bollen efter att första skottet fastnat i muren, ut till Sevdan Alija och sedan inspel med adress Krister Andersson.

Det var bara ett fel – högerfotad­e Andersson sköt med vänstern. – Med rätt fot hade det blivit mål. För Skoftebyn återstår nu en match innan man går på sommarlov, det handlar om den från tidigare uppskjutna matchen borta mot Tidaholms GOIF.

Nu gör man ett nytt försök kommande onsdag.

 ?? BILD: ARKIVFOTO: JONAS MYRHOLM ?? Krister Andersson har varit en bidragande orsak till Skoftebyns täta defensiv, och hade så när blivit matchvinna­re mot Alingsås.
BILD: ARKIVFOTO: JONAS MYRHOLM Krister Andersson har varit en bidragande orsak till Skoftebyns täta defensiv, och hade så när blivit matchvinna­re mot Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden