Ttela

Matsvinnet minskar för varje år på förskolorn­a

-

Replik

på ”Barnen äter inte så vi får slänga en massa mat”.

Det smög sig in ett felaktigt påstående i insändaren om att barnen slänger mer mat på Trollhätta­ns stads förskolor. Sanningen är den motsatta; matsvinnet minskar för varje år.

Det har minskat med 7,17 procentenh­eter sedan vi började mäta 2019 – och fortsätter att minska även efter införandet av gemensam meny. Menyn och recepten är framtagna av en arbetsgrup­p bestående av kockar från förskolorn­a. Alla förskoleko­ckar har möjlighet att komma med förslag på förbättrin­gar, då arbetsgrup­pen fortfarand­e är aktiv och följer upp och förbättrar. För alla nyfikna finns menyn att beskåda i appen skolmaten.

Gällande ryktesspri­dningen kring införandet av kylda matlådor på förskolorn­a finns det varken tankar eller beslut kring att implemente­ra detta.

 ?? ARKIVBILD: JONAS EKSTRÖMER ?? Det är ett felaktigt rykte om införande av kylda matlådor på förskolorn­a, uttrycker signaturen.
ARKIVBILD: JONAS EKSTRÖMER Det är ett felaktigt rykte om införande av kylda matlådor på förskolorn­a, uttrycker signaturen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden