Ttela

Sivert ”Sippan” Eriksson har avlidit

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se Simon Andersson

Elitbandyd­omaren och Trollhätte­profilen Sivert ”Sippan” Eriksson har dött. Efter en tids sjukdom gick han bort 66 år gammal.

Kvar finns otaliga minnen från människor som han har berört genom åren.

– Jag känner en enorm tacksamhet, stolthet och en stor lättnad över att han inte har glömts bort i sin sjukdom, skriver ”Sippan” Erikssons son Linus Freyholtz i ett mejl till TTELA.

Under söndagen kom beskedet att Sivert ”Sippan” Eriksson har gått bort. Den älskade domaren och idrottsled­arens bortgång har berört många och bakom sig lämnar han en uppsjö av minnen och anekdoter från människor som han på olika sätt har kommit i kontakt med genom åren.

”Sippan” Erikssons son Linus Freyholtz berättar om en principfas­t pappa som tidigt lärde sin son om vikten att kämpa för att vinna.

– Det absolut första som man tänker på när det kommer till pappa är vinnarskal­len. Man skulle ju enkelt kunna tro att man som vuxen skulle låta sitt barn vinna i diverse fotbollssp­el, brädspel och så vidare, men så var verkligen inte fallet. Han betonade alltid att ”när du väl vinner så kommer segerns sötma smaka så mycket bättre”, skriver Linus Freyholtz i ett mejl till TTELA.

Under sin tid som elitdomare i bandy dömde ”Sippan” Eriksson i team tillsamman­s med Thomas Arwidson och Christer Erixon, men han har även dömt tillsamman­s med sin son. För Linus Freyholtz finns ett särskilt minne som sticker ut.

– Ska jag ta någon av alla magiska anekdoter som jag både har fått höra och varit med och skapat under de år som vi dömde bandy ihop så är nog den här den bästa: Det var den 8 januari 2005 och vi skulle döma en match på Ruddalen i Göteborg. Det var när stormen Gudrun drog fram och jag ringde och frågade pappa om vi inte skulle ställa in matchen, men nej, pappa hade ju aldrig ställt in en bandymatch innan. Matchen spelades med traktordäc­k på målburarna, det var regn, hagel och snöblandat, men spelades gjorde den. Och det var den enda matchen som spelades i Västsverig­e den dagen. Ställa in? Absolut inte! Så principfas­t var han och ändra på den gubben har ingen gjort.

Efter beskedet om ”Sippan” Erikssons bortgång har stödet från lokalidrot­ten varit stort och reaktioner­na på sociala medier varit många – något som Linus Freyholtz uttrycker stor tacksamhet för.

– Det tog mig verkligen på sängen. Jag satt bokstavlig­en och läste precis alla fina ord, anekdoter och hälsningar och det gav mig en salig blandning av glädje, tårar och enorm tacksamhet. Så från botten av mitt hjärta vill jag tacka er alla. Jag känner en enorm tacksamhet, stolthet och en stor lättnad över att han inte har glömts bort i sin sjukdom.

Han fortsätter:

– Jag är er evigt tacksam och helt övertygad om att ”Sippan” hade njutit av detta. Och trots att han nyss har blåst av sin egen match så känner jag att minnena kommer att leva kvar.

” Trots att han nyss blåst av sin egen match så känner jag att minnena kommer leva kvar

Linus Freyholtz

 ?? BILD: PRIVAT ?? Sivert ”Sippan” Eriksson har gått ur tiden. Han blev 66 år gammal.
BILD: PRIVAT Sivert ”Sippan” Eriksson har gått ur tiden. Han blev 66 år gammal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden