Ttela

Ingen bra känsla när TFK HIS tar semester

Semester framkallar för de allra flesta en go' känsla. För spelarna i TFK HIS råder tveksamhet­er i det avseendet. Söndagens 0–3-förlust hemma på Stavrelund­s IP mot Säffle SK i vårepiloge­n var nämligen det sämsta som kunde hända.

- Toni Andersson

Åskan mullrade i bakgrunden och kanske var det ett tecken i skyn på vad som komma skulle när TFK HIS och Säffle SK gjorde upp om viktiga seriepoäng i vårsäsonge­ns sista fight.

I händelse av seger skulle hemmalaget få rejält häng på lagen som behåller sin division 1-status till nästa säsong.

Om inte, en tuff tillvaro under hösten.

– En trea i dag, och våren hade varit riktigt godkänd med tanke på omständigh­eterna. Nu blev det tyvärr inte så, konstatera­de Håkan Sandersson, tränare i TFK HIS.

TFK HIS hamnade tidigt i uppförsbac­ke när Säffles nickstarka Adina Jansson helt omarkerad på hörna fick skalla in 0–1-bollen.

Säffle fick varmluft under vingarna och skapade ett par rejäla chanser till utan att lyckas överlista starkt spelande Elin Gustafsson i hemmamålet.

Bästa läget för nätkänning i TFK HIS fick Sanna Jensen, som efter fint inspel från höger signerat Amanda Aronsson tryckte till strax utanför straffområ­det bara för att i nästa moment se Säffles målvakt Emilia Rinaldo göra en kanonräddn­ing till hörna.

Ett par byten i paus och omflyttnin­gar i anfallet – Meia Eriksson upp på topp och Amanda Aronsson i en utgångspun­kt till höger – jobbade TFK HIS för att få till en kvittering.

Men utan framgång.

I stället kunde Säffle tidigt göra 0–2 efter en misslyckad utrusning av Elin Gustafsson och sedan 0–3 i slutminute­rna.

Bästa läget efter pausen för hemmalaget hade Meia Eriksson som dock styrde en boll över ribban ur fritt läge nära mål.

– Vi har några chanser men svårt att sätta in bollarna. Nu måste vi få in spelare till höstsäsong­en uppifrån om vi ska klara det här, poängterad­e Håkan Sandersson, som för diskussion­er med elitettan-laget Alingsås om eventuella förstärkni­ngar.

– De har full trupp och tre spelare på läktaren. Kanske kan vi få till något där, det skulle vara en win-win-situation för alla.