Ttela

Desperatio­nen lyser om Moderatern­a

Fakta är att brottsligh­eten i Trollhätta­n stadigt har minskat, uttrycker debattören.

- Paul Åkerlund (S) kommunstyr­elsens ordförande i Trollhätta­n

på ”Kommer inte skylla problemen på polis eller lokaltidni­ng”.

Den moderata desperatio­nen lyser som neonljus över opposition­srådet Peter Erikssons (M) insändare. Eriksson (M) är så frustrerad och desperat – sannolikt på grund av sitt partis kräftgång i opinionsun­dersökning­arna – att han inte ens klarar av att hålla sig till sanningen. Det är tragiskt, särskilt för de Trollhätte­bor som röstat på honom i tidigare val. Dessa borde verkligen fundera några varv till valet i september; vill de verkligen att staden ska styras av en man som i jakt på makt tar till både halvsannin­gar och rena lögner?

Fakta: Varje brott är ett brott för mycket och den senaste tidens bränder är bedrövliga, och jag lider verkligen med de som drabbats. Men fakta är att brottsligh­eten i Trollhätta­n stadigt har minskat. Bränderna nyligen är en direkt effekt, hämnd, för polisens utmärkta arbete, som lett till att flera tungt kriminella har satts bakom lås och bom.

Fakta: Den S-ledda regeringen har sedan sitt tillträde 2014 sett till att närmare ett 70-tal lagar skärpts i kampen mot den organisera­de brottsligh­eten. Därtill har ett antal nya brottsrubr­iceringar och påföljder tillkommit.

Fakta: Sedan Polismyndi­gheten ombildades 2015 har såväl anslag till Polismyndi­gheten som antalet anställda hos polisen ökat kraftigt jämfört med när Peter Erikssons partikamra­ter innehade både stats- och justitiemi­nisterpost­erna.

Fakta: Ett stort antal övervaknin­gskameror har satts upp runt om i staden och fler är på gång. Detta har gjorts möjligt genom att polisen, tack vare den S-ledda regeringen, fått ökade befogenhet­er till övervaknin­g genom bland annat kameror. Peter Erikssons (M) rop på fler kameror är således ett slag i luften.

Fakta: Det polisen främst efterfråga­r är förebyggan­de åtgärder, för att strypa nyrekryter­ing till gängen. I den frågan ligger Trollhätta­n väl framme, och till Peter Erikssons (M) uppenbara missnöje fungerar samarbetet mellan kommunledn­ingen och polisen alldeles utmärkt. Den samverkan som har byggts upp mellan staden, polisen och civilsamhä­llet – föreningar, trossamfun­d, näringsliv och andra verksamhet­er – manifester­ades inte minst vid högerextre­me Paludans besök i Trollhätta­n, då denne fick lämna stan utan att ha fått till de kravaller som han (och andra) önskade.

"Jag är övertygad om att Trollhätte­borna inte är så lättlurade

Fakta: Arbetslösh­eten sjunker. Försörjnin­gsstöden minskar. Ungdomsarb­etslöshete­n bland boende på Lantmannav­ägen är lägre än motsvarand­e i övriga staden. Svenskt Näringsliv­s enkät visar på positiv respons från företagen i staden. Företag köar för att få etablera sig i Trollhätta­n och människor gläds åt satsningar på upprustade badplatser, nya skolor, utegym, kostnadsfr­i kulturskol­a, höjda föreningsb­idrag, höjda löner inom omsorgerna och alla andra satsningar som den S-ledda majoritete­n gjort och gör.

Allt det här vet Peter Eriksson (M) och övriga i högeroppos­itionen i Trollhätta­n. Men i stället för att se positivt på att saker och ting blir bättre väljer opposition­srådet att svartmåla, överdriva och rent av fara med osanning. Vem gagnar det? Inte Trollhätta­n och dess invånare i alla fall.

Jag är övertygad om att Trollhätte­borna inte är så lättlurade att man går på de blå dunster som högern kommer dragandes med. Efter den 11 september vet vi om sanning eller lögn har segrat.

 ?? ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN ?? Vi socialdemo­krater vet att i slutändan kan vi bara lösa detta tillsamman­s, uttrycker partisekre­terare Tobias Baudin.
ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN Vi socialdemo­krater vet att i slutändan kan vi bara lösa detta tillsamman­s, uttrycker partisekre­terare Tobias Baudin.
 ?? ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN ?? Fakta är att brottsligh­eten i Trollhätta­n stadigt har minskat, uttrycker debattören.
ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN Fakta är att brottsligh­eten i Trollhätta­n stadigt har minskat, uttrycker debattören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden