Ttela

Padelhalla­r i Stenkullen

- Mattias Balkander mattias.balkander@gp.se Joel Tivemo joel.tivemo@gp.se

Lerums Padelcente­r Öppnade:

Padelfabri­ken Lerum Hantverksg­atan 35, elva banor. Öppnade: våren 2022.

Padel United Stenkullen Byggvägen 4, sex banor. Öppnade: hösten 2021.

Nordic Wellness Stenkullen (tidigare Life Padel) Stillestor­ps Industrivä­g 10, åtta banor.

Öppnade: 2019.

Bokningslä­ge Stenkullen lunchpadel 14 juni 2022

Lerums Padelcente­r: Tre av tolv banor bokade.

Padelfabri­ken Lerum: banor bokade.

Padel United Stenkullen: sex banor bokade.

Nordic Wellness Stenkullen (tidigare Life Padel): Ingen av åtta banor bokade.

En av elva

En av

– Vi bokar inte upp tider på Matchi när det är så. Vi vet att det är … det behövs inte. Vi vet att alla nio banor inte kommer att vara fulla på lunch. Så vi behöver inte boka upp dem på Matchi, så det syns inte när du går in. Det är inte rött, säger Behnam Rezaei.

En annan sak som har varit föremål för diskussion inom padelsport­en har varit priserna och att några aktörer nu tvingas sänka för att få kunder.

– Priset på sommaren har alltid varit nedsatt. Det är ingen nyhet så sett. Vi har som vanligt 400 kronor i timmen. Priset är inte avgörande för kunden. Kunden vill komma hit och spela och ha en bra hall att spela i.

Om vi tar Stenkullen som exempel, hur tror du att det kommer se här om två år?

– Jag tror att det är vi och hallen bredvid som är kvar. Det kommer räcka. De hallar som inte går bra kommer att läggas ned. Det är inget mer med det.

Och antalet hallar rent allmänt?

– Jag tror att gränsen är nådd nu. Jag tror att alla som ville bygga har gjort det nu. Förr kunde du smälla upp en halvfärdig hall. Det behövde inte ens vara omklädning­srum. Det funkar inte längre.

Rikard Hellqvist är medgrundar­e till Padel United, som tidigare i år gick samman med PDL Group och nyligen har värderats till två miljarder kronor.

Han lyssnar till Behnam Rezaeis analys att både Padel United Stenkullen och Nordic Wellness Stenkullen kommer vara borta från marknaden inom två år.

Hur tror du att det kommer se ut i Stenkullen om två år?

– Jag tror att det finns alldeles för många anläggning­ar i Stenkullen. Vi har slagits ihop med PDL nyligen och kommer se över vårt bestånd. Vilka hallar tror vi på på sikt? Vilka tror vi mindre på?

Finns det en överetable­ring i Stenkullen?

– Ja, det skulle jag absolut säga att det gör. Det är definitivt en överetable­ring.

Finns det behov av fyra hallar i Stenkullen?

– Nej, det gör det inte. Vi ser fortfarand­e en positiv trend. Det tillkommer spelare till padeln, men har byggts så otroligt många nya hallar, inte minst i Göteborgso­mrådet, säger Rikard Hellqvist.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden