Ttela

Efter succésäson­gen – Bajrovic nära ny klubb

Trollhätte­fostrade Admir Bajrovic, 26, är enligt Aftonblade­t nära att skriva på för en ny klubb. Detta efter en säsong med 17 mål bakom sig i den grekiska andraligan. – Det är den bästa säsongen hittills i min karriär, säger Bajrovic till TTELA.

- Simon Andersson

När Ttela-sporten intervjuad­e Admir Bajrovic i juni förra året hade han haft en jobbig säsong bakom sig i rumänska Sepsi och precis skrivit på för PAE Chania i den grekiska andraligan.

– Jag är en spelare som alltid vill vara profession­ell på och utanför planen, men i Rumänien var inte alla på det sättet, även om Sepsi alltid skötte sig profession­ellt mot mig. Fotbollen som spelades var inget som passade mig och planerna var katastrofa­la. Det ska bli skönt att spela på en riktigt bra gräsplan igen, sa han då.

Flytten till Grekland verkar onekligen ha fallit väl ut för Bajrovic – när säsongen var över för några veckor sedan hade anfallaren dunkat in 17 baljor på 30 matcher och slutat tvåa i skytteliga­n.

När Ttela-sporten når Bajrovic under tisdagen är det tydligt att det rör sig om en spelare som är tillfreds med vad han presterade under den föregående säsongen.

– Det är den bästa säsongen hittills i min karriär. Jag kom till en klubb som verkligen ville ha mig och lät mig spela, och även om jag inte gjorde mål på de tre första matcherna fick jag förtroende och kunde visa vad jag kan göra om jag får runt 30 matcher från start. Jag har alltid sagt att om man får starta så många matcher ska man göra runt 15 mål, och så blev det. Så det är klart att jag är stolt över att kunna bevisa att jag kan göra det om jag får chansen.

Bajrovic tar samtidigt upp vikten av att prestera när man väl får chansen. Speciellt om man är proffs utomlands.

– De betalar mig rätt bra och då måste man prestera. I Sverige kan man spela tio matcher utan att göra mål och kanske få lite skriverier, men utomlands kan man bli sparkad över natten.

Om du jämför med var du befann dig i din karriär vid den här tidpunkten förra året, hur stor skillnad är det?

– Som natt och dag.

När han bytte rumänska Sepsi mot grekiska Chania innebar det att Bajrovic bytte klubb för fjärde gången på lika många år – och i sommar kan det bli ytterligar­e en ny klubb för den IFK Trollhätta­nfostrade anfallaren.

Enligt uppgifter till Aftonblade­t ska nämligen Bejrovic vara nära att skriva på för thailändsk­a Sukhotai FC. Klubben grundades 2009 och är inför den kommande är nykomlinga­r i den thailändsk­a högstadivi­sionen.

När TTELA frågar Admir Bejrovic vill han inte kommentera uppgiftern­a.

” De betalar mig rätt bra och då måste man prestera

Admir Bajrovic

 ?? BILD: ANDREAS OLSSON ?? Admir Bajrovic har en fin säsong i den grekiska andraligan bakom sig.
BILD: ANDREAS OLSSON Admir Bajrovic har en fin säsong i den grekiska andraligan bakom sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden