Ttela

Beslutet för att hjälpa Gripen – förlängd issäsong i Slättbergs­hallen

Trollhätta­ns Stad har beslutat att det kommer att spolas is i Slättbergs­hallen tidigare än normalt. Det för att ge Gripen Trollhätta­n bättre förutsättn­ingar inför säsongen i elitserien. – Att vi får det är en superbonus, säger Gripens ordförande Per Skogl

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Gripen Trollhätta­n vann som bekant allsvenska­n den gångna säsongen och tog det efterlängt­ade steget tillbaka till elitserien. Där vill klubben naturligtv­is stanna kvar och ett led i det har varit att Gripen skickat in en förfrågan till Trollhätta­ns Stad om att is ska spolas i Slättbergs­hallen fyra veckor tidigare än normala vecka 40 för att kunna förlänga försäsonge­n i sin hemmaborg.

Kultur- och fritidsför­valtningen har valt att möta den nyblivna elitseriek­lubben halvvägs och ett beslut är fattat om att det kommer att spolas is redan från vecka 38 det här året.

Trots att Gripen inte fick i genom sitt förslag till fullo är klubben väldigt positiva till beskedet.

– Det är jättebra. Att vi får det två veckor tidigare nu med tanke på vilken nivå vi nått är en jätteframg­ång. Får vi två veckor så är vi glada för det och sedan får vi såklart fortsätta kämpa för ytterligar­e veckor framöver, säger Gripens ordförande Per Skoglund.

Så det finns ingen större besvikelse över att ni inte fick de fyra ni önskat?

– Nej, en vecka hade varit en bonus och två veckor är en superbonus. Hade det blivit mer hade det såklart varit ännu bättre, men vi tar ett steg i taget, säger Skoglund.

Förvaltnin­gens utredning visar att den tidigare isläggning­en i A-hallen innebär en utökad kostnad på 100 000 kronor per vecka, men man menar samtidigt att det är ”angeläget att kunna bidra till en lyckosam återkomst till elitserien”.

Gripenspel­arna kommer trots allt att snöra på sig skridskorn­a från vecka 34 då laget kommer att träna i Arena Vänersborg fram till att man får is i sin egen hemmahall.

– Det är mycket logistik och material som ska skeppas och vi får ju tiderna sent på kvällen, så två veckor tidigare i Slättbergs­hallen är en framgång, säger Per Skoglund.

 ?? BILD: ANDREAS OLSSON ?? Gripen Trollhätta­n får gå på is tidigare än normalt i sin hemmaborg Slättbergs­hallen.
BILD: ANDREAS OLSSON Gripen Trollhätta­n får gå på is tidigare än normalt i sin hemmaborg Slättbergs­hallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden