Ttela

Sebastian Eriksson gjorde efterlängt­ad comeback

På måndagskvä­llen fick Sebastian Eriksson, 33, äntligen göra en efterlängt­ad comeback i allsvenska­n. I den 78:e matchminut­en byttes Åsebrosone­n in i IFK Göteborgs segermatch mot Sirius. – Det betyder allt, hela världen, säger han till Sportblade­t.

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se

I september förra året slet Sebastian Eriksson av hälsenan när Blåvitt gästades av Halmstad BK på Ullevi. Det var bara en av flera tunga skador för den Åsebrofost­rade mittfältar­en under de senaste åren.

Vägen tillbaka till allsvenska­n har varit lång och mentalt påfrestand­e för Eriksson.

Redan förra veckan var Eriksson tillbaka på fotbollspl­anen. Den gången var det med IFK Göteborgs U21-lag i mötet med Varberg BOIS. Men på måndagskvä­llen var det alltså dags för allsvensk comeback. De tillresta Blåvittsup­portrarna skanderade ”Sebb, Sebb, Sebb” när han byttes in i den 78:e minuten.

Och det var en känslosam Sebastian

Eriksson efter matchen.

– Det betyder allt, hela världen. Jag har kämpat som in i helvete den här gången i nio långa månader och det har varit extremt tufft att ta sig tillbaka den här gången. I det skedet av min karriär. Av det jag har varit igenom i alla år har det lätt varit den tuffaste tiden och då är det ännu skönare att ta sig tillbaka, säger 33-åringen till Sportblade­t.

I nio månader har alltså Åsebrosone­n kämpat för att ta sig tillbaka till fotbollspl­anen. Han har tidigare uppgett hur han tvivlat flera gånger. Men kärleken till sporten fick honom att kämpa vidare.

– Jag vill inte göra något annat. Jag har varit skadad i många rundor och den här gången tog det extra på mig att vara borta från det jag älskar och saknar och bara det jag vill göra i livet. När man väl får stå där igen och alla blåvita vill mig så väl så blir det emotionell­t ibland.

IFK Göteborg vann matchen mot IK Sirius FK med 2–1.

 ?? BILD: KENTA JÖNSSON ?? Sebastian Eriksson byttes in under IFK Göteborgs segermatch mot Sirius.
BILD: KENTA JÖNSSON Sebastian Eriksson byttes in under IFK Göteborgs segermatch mot Sirius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden