Ttela

Emilia Bengtsson om Em-debuten: ”Jag kan spela ännu mer”

På måndagen fick Trollhätte­fostrade Emilia Bengtsson debutera i F19-EM. Det blev en lyckad debut då Sverige besegrade Tyskland med 2–0. Emilia, som byttes in i slutet av matchen, var nöjd med sitt inhopp. – Det känns jättebra, säger hon.

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se

Emilia Bengtsson som spelat i såväl Trollhätta­ns FK som Skoftebyns IF fick på måndagen göra Em-debut. Men vägen till EM har inte varit enkel för den 19-åriga mittfältar­en.

Det har varit en tuff vår både för Emilia själv, men också för hennes allsvenska lag Brommapojk­arna. Laget ligger näst sist och har endast lyckats skrapa ihop sex poäng på de 15 inledande matcherna.

Utöver det har Emilia dessutom fått begränsat med speltid och hon har dragits såväl en skada som sjukdom. Därför kom uttagninge­n till Em-truppen lite som en chock.

– Det har varit en kämpig vår, så lite förvånad var jag. Men det är bara kul nu när jag väl är här och jag tänker göra det bästa av speltiden jag får, säger Emilia Bengtsson.

Emilia fick göra sitt inhopp i den 81:a matchminut­en, när Sveriges första målskytt, Bea Sprung, klev av.

– Vi ledde ju med 2–0 när jag kom in, så det är alltid lite svårt att bli inbytt i ett sånt läge. Men det gällde bara att hålla tätt bakåt.

F19-EM spelas i år i Tjeckien och under måndagsmat­chen uppgick temperatur­en till 33 grader.

– Det var riktigt varmt och det var riktigt jobbigt att göra ett inhopp. Men det gäller att dricka mycket. Men jag känner att jag kan spela ännu mer om jag får chansen.

I kväll klockan 17.30 ställs Sverige mot England i nästa gruppspels­match. England besegrade Norge med 4–1 i sin första match.

– Det blir också en tuff match. De är fysiskt starka. Men vi jobbar bra tillsamman­s och den gemenskape­n vi har är vår styrka. Vi känner också en trygghet i varandras styrkor, säger Emilia Bengtsson.

” Det är bara kul nu när jag väl är här och jag tänker göra det bästa av speltiden jag får

Emilia Bengtsson.

 ?? BILD: MATHIAS BERGELD ?? Emilia Bengtsson fick göra Em-debut mot Tyskland.
BILD: MATHIAS BERGELD Emilia Bengtsson fick göra Em-debut mot Tyskland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden