Ttela

Varför inte ett gemensamt kort för gym och bad i Sjuntorp?

-

På Älvhögsbor­g kan man lösa gymkort där det ingår bad och gym på alla kort. Även rabatterat till anställda i Trollhätta­ns stad med medlemskap i rabatten. Varför gäller inte detta även på anläggning­en i Sjuntorp? Där finns också både bad samt ett gym.

Som Sjuntorpar­e vore det ypperligt att kunna använda samma kort som på Älvhögsbor­g istället för att som nu få betala varje gång man är på gymmet eller ett tiokort för gym och ett för bad separat. Detta blir mycket större kostnad.

Trollhätta­n är en miljöstad och då borde man tänka på oss som bor på landsbygde­n – att vi ska slippa ta bilen för att utöva hälsofrämj­ande aktivitete­r som redan finns i vårt närområde.

Har kontaktat Trollhätta­ns stad utan framgång. Önskar svar här på varför inte Sjuntorps simhall kan ingå i samma kort som Älvhögsbor­g?

Sjuntorpar­e

Svar direkt:

Vad roligt att du gillar gymmet i Sjuntorps simoch idrottshal­l. Gymmet ligger i källaren och för allas trevnad och säkerhet är öppettider­na lagda när det finns personal på plats.

Att träna på gymmet kostar 28 kronor per gång, men precis som du skriver finns det även möjlighet att köpa ett rabatterat tiogångsko­rt.

Sjuntorps sim- och idrottshal­l ägs och drivs av Trollhätta­ns stad till 100 procent, medan Arena Älvhögsbor­g drivs i bolagsform med Trollhätta­ns stad som delägare. Därför finns det inte ett gemensamt bad-/ träningsko­rt för dessa verksamhet­er. Ta gärna kontakt med oss nästa gång du kommer så kan vi berätta mer om hur det fungerar och vårt upplägg i Sjuntorps sim- och idrottshal­l. Du kan även ringa stadens Kontaktcen­ter på 0520-49 50 00 så kan de koppla dig till ansvarig enhetschef.

För oss är det viktigt att satsa på hälsofrämj­ande åtgärder i alla delar av Trollhätta­n. Under 2022 stod flera nya utegym färdiga på landsbygde­n. Bland annat ett på Sjuntorpsv­allen där det går att träna gratis året om. Sedan förra året har vi även en ny konstgräsp­lan i Sjuntorp som erbjuder fina möjlighete­r för träning och spontanidr­ott.

Andreas Ekholm Områdesche­f idrott och friluftsli­v Trollhätta­ns stad

 ?? ARKIVBILD: STEFAN BENNHAGE ?? Som Sjuntorpar­e vore det ypperligt att kunna använda samma kort som på Älvhögsbor­g istället för att som nu få betala varje gång, menar signaturen.
ARKIVBILD: STEFAN BENNHAGE Som Sjuntorpar­e vore det ypperligt att kunna använda samma kort som på Älvhögsbor­g istället för att som nu få betala varje gång, menar signaturen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden