Ttela

IFK Vänersborg­s klara fokus: Ingenmansl­and

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Efter storseger mot Motala och två matcher kvar har IFK sitt fokus klart: Hålla Gripen och Frillesås bakom sig. – Vi ska fortsätta göra våra prestation­er och gå in match för match och se till att vi ska ha minst två lag bakom oss, säger tränare Jesper Bryngelson efter tisdagens match.

Tvåmålsled­ning efter tio minuter utökades till 5-1 i paus och när matchen mot Motala blåstes av skrev sig slutresult­atet 8-2 till IFK Vänersborg.

IFK säkrade därmed två viktiga poäng i bottenkamp­en av tabellen. Men utan att lyfta från ingenmansl­and då både Sirius och Hammarby gjorde det samma.

Nu släpper man siktet på slutspel och fokuserar på att säkra kontraktet utan kval.

– Vi får plocka dom poäng vi kan nu. Uppåt är liksom inget, utan vi vill komma ifrån botten och de två sista platserna.

Så ert fokus nu är ingenmansl­and?

– Det är det som är kvar. Det är tufft att ta igen poängen uppåt, inte omöjligt – absolut inte. Vi ska fortsätta göra våra prestation­er och gå in match för match och se till att ha minst två lag bakom oss. Det är det vi jobbar för.

– Det är klart att vi är nöjda över att ta två poäng. Det klart att det var skönt, så klart! Då får man ta dom här poängen och vara jävligt nöjd, jobba vidare och se till att hålla dom (Gripen och Frillesås) lagen bakom oss. Det är vår prio, säger Bryngelson som tycker att laget börjat hitta rätt de två senaste matcherna.

– Det krävs så himla mycket för att vi ska vara bra. Vi behöver vara noggranna i vårt passningss­pel och åka mycket skridskor och då är vi bra. Vi kände redan efter Vetlandama­tchen att nu börjar vi vara där liksom, nu hittar vi rätt i gruppen. Så det här var jävligt skönt. Kan du känna att det är lite sent in på säsongen?

– Det är sent men det är mycket nya saker för en del att ta in i hur vi vill bete oss i en grupp. Vi har jobbat väldigt hårt med att spelarna ska driva varandra och det har nog inte varit så vanligt här tidigare och det är dit vi vill komma – och är på väg nu.

 ?? ARKIVBILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? IFK Vänersborg­s tränare Jesper Bryngelsso­n är lättad efter segern över Motala och lägger nu fokus på att behålla elfteplats­en i tabellen.
ARKIVBILD: SEBASTIAN LAMOTTE IFK Vänersborg­s tränare Jesper Bryngelsso­n är lättad efter segern över Motala och lägger nu fokus på att behålla elfteplats­en i tabellen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden