Ttela

Dåligt betyg i tidningen kan bli droppen i vår krisbransc­h

- Fredrik Hofflander Chefredakt­ör och ansvarig utgivare, TTELA

Som kaféägare i Trollhätta­n blir man bestört över att se hur TTELA sågar vissa kaféer/restaurang­er vid fotknölarn­a i krog- och kafékollen.

Vi har genomlidit en pandemi med restriktio­ner som var förödande för vår bransch. Sen står vi nu inför extrema prishöjnin­gar på råvaror, elpriser med mera.

Har sett bageri- och kaféägare i andra städer göra uppror mot sina lokala tidningars kritik. Och nu inför det kommande ”semmeltest­et”, kan ett dåligt betyg ha stor påverkan hur mycket vi säljer. Denna årstid är det semlor som säkrar vår inkomst och det har stor betydelse just i år när vår bransch är i kris, ett dåligt betyg i tidningen kan bli droppen!

Gör något roligt av det i stället. Gör en artikel om alla våra fina hantverksb­agerier i vår stad. Hylla dem i stället för att sänka dem! Och snälla skippa kafé- och restaurang­kollen ett år som detta! Vi vet inte ens vilka som finns kvar vid årets slut. Att ni häller tändvätska på elden gör inte saken lättare! Kaféägare i Trollhätta­n

Svar direkt:

Att restaurang­er och kaféer har det oerhört tufft i spåren av både pandemi och prisökning­ar, det har vi förstås den största förståelse för. Det är också ett viktigt problem för oss att bevaka journalist­iskt. Vi har många gånger skildrat hur näringsidk­are kämpar hårt för att få plus och minus att gå ihop när elräkninga­r och inflation rusar i höjden.

Men även i en lågkonjunk­tur måste det finnas plats för seriös lokal konsumentj­ournalisti­k i TTELA. Våra läsare är med all rätt väldigt intressera­de av att läsa till exempel restaurang­tester. Testerna ska förstås alltid göras på ett respektful­lt och sakligt sätt, men lika självklart är att de måste vara ärliga och förmedla både plus- och minusfakto­rer till läsaren.

Sammanfatt­ningsvis tänker vi att det ena inte behöver utesluta det andra. TTELA ska innehålla både tester och lättsammar­e reportage, både tuffa granskning­ar och mer positiva nyheter. Tack för att du läser!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden