Ttela

Utsätts du för rasism – kontakta oss!

- Antirasist­iskt nätverk i Trollhätta­n (ARNT)

Antirasist­iskt nätverk i Trollhätta­n genomförde en enkätunder­sökning i stadsdelar­na Lextorp, Kronogårde­n och Sylte. Vi ställde en enkel fråga: Har du utsatts för rasism – ja eller nej? 78 procent svarade ja. Med den undersökni­ngens resultat ställde vi en fråga till de politiska partierna: Hur arbetar ni för att motverka rasism och främlingsf­ientlighet i vår stad?

Medborgare som utsatts för rasism på arbetsplat­sen, i skolan och det offentliga rummet i Trollhätta­n fick inget svar, varken från partier som styr i Trollhätta­n i dag eller från opposition­en. Antirasist­iskt nätverk i Trollhätta­n (ARNT) kan konstatera att politiska partier i Trollhätta­n accepterar att människor utsätts för rasism och partierna har inte någon handlingsp­lan för att motverka rasism och främlingsf­ientlighet.

Den 1 maj demonstrer­ade Nordiska motståndsr­örelsen i Trollhätta­n utan tillstånd och det är inte första gången som NMR kommer till Trollhätta­n och hotar människor med invandrarb­akgrund med sitt budskap. Hur många reagerade på detta? Antirasist­iskt nätverk startade ett projekt kallat Agera för att samla och dokumenter­a bevis om rasism och främlingsf­ientlighet och få till en förändring.

Vi fortsätter samla bevis och informera medborgare och beslutsfat­tare. Vi uppmanar människor som utsätts för rasism eller främlingsf­ientlighet att kontakta oss för att dokumenter­a alla dessa händelser.

ARNT ge råd och stöd till den som drabbas av rasism och etnisk diskrimine­ring. Tillsamman­s skapar vi ett nätverk för att motverka rasism. Vi välkomnar flera medborgare att ansluta till vårt engagemang. Kontakta oss via mejl eller telefon. Vi har inga sociala medier, vi vill inte gå den vägen. Vi tror inte att vi har något att tjäna på det i kampen mot rasism.

 ?? BILD: STEFAN BENNHAGE ?? Medborgare som utsatts för rasism på arbetsplat­sen, i skolan och det offentliga rummet i Trollhätta­n fick inget svar, varken från partier som styr i Trollhätta­n idag eller från opposition­en, menar skribenten.
BILD: STEFAN BENNHAGE Medborgare som utsatts för rasism på arbetsplat­sen, i skolan och det offentliga rummet i Trollhätta­n fick inget svar, varken från partier som styr i Trollhätta­n idag eller från opposition­en, menar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden