Ttela

Ville köra miljövänli­gt med biogas men snart inte längre

-

Nu är det snart färdigkört på biogas, då man prishöjer det i stort sett var och varannan vecka snart (känns det). Det är väldigt tråkigt då det är ett miljömässi­gt bra drivmedel kontra bensin/diesel men alla tycker inte detta utan det gäller att tjäna och ta ut varje krona man kan från konsumente­n.

Vi som kör biogasbila­r och ville försöka köra så miljömässi­gt som möjligt, och valde detta en gång i tiden. Detta trots att inköpspris­et på bilen blev dyrare än normal bensinbil, samt att det är krångligar­e och blir dyrare vid varje besiktning då man måste frilägga gastankarn­a (verkstadsb­e-sökskostna­d) samt att många gasbilar rekommende­ras att servas oftare.

Men vi tyckte att det kunde man leva med då man ändå fick lite kompensati­on med att gasen var billigare än bensin och även diesel. Samt att vara lite miljövänli­g vid sin bilkörning, men nu är det slut med detta nu ska man tydligen få oss som är kvar (som tankar biogas) att ge upp, tydligen ska man väl sluta helt med tillverkni­ngen av biogasen om man tolkar signalerna rätt.

Nyligen så blev Sverige straffade i EU med att vi fick köpa biogasen för billigt, så i Sverige skulle biogasen höjas med 4,75 kronor – en hutlös höjning på ett redan högt pris, då biogasen höjts kraftigt i omgångar sedan något år tillbaka.

Det nya priset innebär i dag, att det är billigare att köra min miljöbil på bensin än på biogasen som den är byggd för. Hur miljövänli­gt låter detta? Dagens literpris på bensin är i skrivande stund 19,50 kronor litern och biogaspris­et ligger på 35 kronor kilot vilket blir omräknat i literpris cirka: 23,33 kronor så det blir till att köra på bensin istället. Sedan så blir det bilbyte där nästa bil blir en bensin eller dieselbil. Detta är tråkigt men så blir det. Före detta gasbilägar­e

 ?? ARKIVBILD: MALIN HOELSTAD ?? Trots att inköpspris­et på bilen blev dyrare än normal bensinbil, samt att det är krångligar­e och blir dyrare vid varje besiktning, menar signaturen.
ARKIVBILD: MALIN HOELSTAD Trots att inköpspris­et på bilen blev dyrare än normal bensinbil, samt att det är krångligar­e och blir dyrare vid varje besiktning, menar signaturen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden