Ttela

19-åring sköts ihjäl med tio skott – tre döms

I april 2022 sköts en 19-årig man till döds på en innergård i Norsborg, strax söder om Stockholm. Nu döms två unga män och en 16-årig pojke för mordet, meddelar Södertörns tingsrätt.

-

Bilder från polisens förundersö­kning gällande mordet på en 19-årig man i Norsborg i april 2022.

De två männen, 22 och 20 år gamla, döms till livstids fängelse. 16-åringen, som var 15 vid tiden för mordet, döms till sluten ungdomsvår­d i 2 år och 7 månader.

Enligt tingsrätte­n är det fastställt att 20-åringen och 16-åringen höll i vapnen och att 22-åringen agerade chaufför.

”Utredninge­n har klart visat att 15-åringen har varit en av de två skyttar som hänsynslös­t sköt ihjäl målsägande­n mitt i ett tätbebyggt område”, säger chefsrådma­n Kian Amraée i ett pressmedde­lande.

De livstidsdö­mda männen döms även för människoro­v, grov våldtäkt, övergrepp i rättssak och misshandel i samband med en händelse 2021.

"Två män, 22 och 20 år gamla, döms till livstids fängelse

Fyra andra män mellan 16 och 31 år döms för medhjälp till människoro­v, grovt vapenbrott, grovt skyddande av brottsling, narkotikab­rott och grovt narkotikab­rott.

Påföljden blir fängelse i mellan 8 månader och 7 år och 10 månader. 16-åringen döms till ungdomsöve­rvakning i 6 månader. En person frikänns från ett åtal om medhjälp till människoro­v.

Mordet inträffade den 5 april 2022. Enligt åtalet ska 16-åringen och 20-åringen med varsitt vapen ha skjutit offret, en 19-årig man, med tio skott i huvudet och överkroppe­n. De lämnade därefter platsen i en bil som kördes av 22-åringen.

Efter mordet påträffade­s den övergivna flyktbilen på en golfbana norr om Södertälje. I närheten av bilen hittades en påse som innehöll fleecetröj­or med tändsatspa­rtiklar och dna från de misstänkta skyttarna.

Den dödade 19-åringen, som precis hade lämnat en föreningsl­okal när han jagades ifatt och sköts ihjäl av de två maskerade skyttarna, var enligt flera medier tidigare ostraffad.

 ?? BILD: POLISEN ??
BILD: POLISEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden