Ttela

FCT kritiskt till underlaget på Fridhemsva­llen

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se Simon Andersson simon.andersson@ttela.se 0520 - 42 26 00

FC Trollhätta­n hade svårt att spela sig i genom Oddevolds försvar. Samtidigt kom osedvanlig­t många felpassnin­gar i kritiska lägen. Efter matchen var gästerna ifrågasätt­ande till kvalitén på Fridhemsva­llens konstgräsp­lan. – Det var studsigt, bollen rulllade segt och det fanns inget vatten på planen, säger Alibek Aliev.

FC Trollhätta­n är fortsatt obesegrade i ettan södra och toppar ännu tabellen efter att ha tagit en poäng i toppderbyt på bortaplan mot IK Oddevold. En match med mycket energi och känslor, men där gästerna hade svårt att skapa målchanser mot ett tätt och kompakt hemmalag.

Det skruvades och ändrades i FCT för att hitta vägen till att kunna såra Oddevold, men så där riktigt nära ledningsmå­let kom man aldrig.

– Det var svårt att nöta i genom dem. De var kompakta och det var en tajt match. Jag trodde att Oddevold skulle vara lite mer framåtluta­de, men de valde att komma tillbaka lite och vara kompakta, säger Fct-anfallaren Alibek Aliev.

Närmast ett segermål var just Oddevold och många gånger kom lägena efter att man sårat FCT i kritiska moment och ställt om spelet snabbt.

– De skapar en massa omställnin­gar som jag tycker att vi ger dem. Vi gjorde många felpassnin­gar och gav dem lägen. De har vassa och snabba spelare så man får vara vaken när man tappar bollen, säger Aliev.

Hur var matchen som anfallare?

– Det var inte så mycket att jobba med. De var tajta och vi kom inte i genom dem så mycket. Vi kommer få möta fler lag som spelar kompakt så det är bara att vi vänjer oss och kan slå ut sådana motståndar­e också, säger Aliev.

En sak som FCT fick problem med i matchen och som gjorde både anfallsspe­let svårt, men också ledde till en del felpassnin­gar som kunde sårat dem var underlaget.

Serieledar­na upplevde planen som svårspelad.

– Det var studsigt, bollen rullade segt och det fanns inget vatten på planen, säger Alibek Aliev.

Även Fct-tränaren Mak Lind upplevde underlaget som svårhanter­at på Fridhemsva­llen.

– Vi får kämpa med förutsättn­ingarna. Det studsar extremt mycket och då är det svårt att bedriva bra anfallsspe­l. Upplevelse­n är att bollen studsar när man ska ta fram den och när man ska ta emot den. Vi hade några konstiga, opressade bolltapp som vi inte ska ha. Samtidigt är förutsättn­ingarna lika för båda lagen och man får acceptera det, men det är klart att det drabbar om man vill vara lite mer offensiv, säger Mak Lind.

Det blev trots allt en poäng i derbyt och efteråt var känslorna en aning blandade i gästernas läger.

– Vi tar med oss matchen och ser vad vi kan göra bättre. Vi ska inte haka upp oss på det här. Det här är inte hela världen, men man vill alltid ta tre poäng. Man märker på gubbarna att de är lite besvikna, men det är många matcher kvar i serien och fler treor ska hämtas, säger Alibek Aliev.

” Det var studsigt, bollen rullade segt och det fanns inget vatten på planen

Alibek Aliev

 ?? BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? FCT hade inte bara Oddevold att bemästra utan även en torr konstgräsm­atta.
BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N FCT hade inte bara Oddevold att bemästra utan även en torr konstgräsm­atta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden