Ttela

Dubbla skadesmäll­ar för VIF

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

"Vi har fem juniorer som redan har kontrakt med A-laget och som tränar med oss, och har spelat Dmmatch så sent som förra veckan.

Mohamed Abdelnaby Assisteran­de tränare i VIF

Vänersborg­s IF fick med sig en poäng från bortamötet med Norrby. En poäng som kan ha kommit dyrköpt när anfallaren Ylli Podrimcaku utgick med trolig fraktur. – Han ska kolla upp det på sjukhuset nu, säger assisteran­de tränare Mohamed ”Mido” Abdelnaby, direkt efter matchen.

Matchen mot Norrby IF, som slutade oavgjort, var lite över en timme gammal när Ylli Podrimcaku, i en hård satsning för att nå en boll som Norrby själva spelat hemåt - men som målvakten missat, åkte på en hög och rejäl flygtur. Som slutade med att han landade med axeln före.

Direkt satte sig matchens första målskytt upp och höll sig för höger axel.

Podrimcaku sågs försöka lyfta armen, men det tog tidigt stopp och när han hjälpts av planen var det snabbt tydligt att det var färdigspel­at för 24-åringen.

– Han har ont. Så han är borta, vi får se hur länge, bekräftar assisteran­de tränare Mohamed ”Mido” Abdelnaby.

Frågan är när, eller om, Podrimkacu kommer tillbaka den här säsongen.

– Han ska till sjukhuset nu direkt. För att kolla upp nyckelbene­t?

– Ja precis. Det syntes en liten skillnad när man tittade på nyckelbene­n. Han står med armen så här hela tiden, säger VIF:S tränare och demonstrer­ar genom att hålla armen i böjd nittio grader vid armbågen och tätt intill kroppen.

Knappt fem minuter senare kom nästa avbräck för Vänersborg­s IF.

Hani Shurrab såg ut att ta sig för foten innan han haltade av planen.

– Vi vet inte riktigt. Det verkar vara något med knät också så vi ska titta på det i morgon, säger Abdelnaby.

Med Paul Khajo redan borta på grund av en fraktur i stortån, där han fick bakslag efter att ha gjort comeback mot Torns IF, är det stor risk att skadelista­n blir lång för VIF.

– Vi har match redan på lördag så jag tror både Hani och ”Podri” är borta.

Det börjar bli lite tunt om spelare?

– Precis. Men vi har fem juniorer som redan har kontrakt med A-laget och som tränar med oss, och har spelat Dm-match så sent som förra veckan.

Är dom redo att hoppa in i ettan?

– Ja några av dom, om det behövs. Men vi har tre, fyra spelare på bänken också – som (Alexander) Mapp, Viktor (Nilsen) och William Sällström som inte kommer in idag. Så vi har spelare, det är väl att det blir fler på juniorer på bänken, säger assisteran­de tränare Mohamed ”Mido” Abdelnaby.

 ?? BILD: STEFAN BENNHAGE ?? Ylli Podrimkacu i (röd tröja) åkte på en rejäl smäll och befarat nyckelbens­brott när Vänerborgs IF kryssade mot Norrby.
BILD: STEFAN BENNHAGE Ylli Podrimkacu i (röd tröja) åkte på en rejäl smäll och befarat nyckelbens­brott när Vänerborgs IF kryssade mot Norrby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden