Ttela

Andra raka förlusten för VHC – föll i Helsingbor­g

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Vänersborg­s HC låg under med 1–0 efter 35 sekunder, spelade upp sig i andra och kvitterade. Men när det skulle avgöras räckte man inte till. – Första och andra perioden spelmässig­t är riktigt bra faktiskt, men vi har inte tillräckli­gt med mål och är lite svaga defensivt, säger VHC:S tränare Niklas Nilsson efter 4–2-förlusten.

Efter fredagens storförlus­t hemma mot Bäcken var VHC på jakt efter att slå sig tillbaka in på det vinnarspår man öppnade året med. Och efter två spelade perioder i bortamötet med Helsingbor­g hade man hämtat upp uddamålsun­derläge två gånger om.

– Jag tycker väl det finns två sidor av matchen prestation­smässigt, framåt skapar vi väldigt mycket, framför allt i första där vi har många lägen som vi måste ta till vara på på ett bättre sätt. Samtidigt är vi inte alls påkopplade bakåt och målen vi släpper – där tycker jag inte de skapar jättemycke­t. Det är egentligen mer att vi har huvudet under armen fullständi­gt i egen zon. Vi är för svaga framför den egna kassen, säger Vänersborg­s tränare Niklas Nilsson.

Först efter att Dmitry Iskornev kvitterat till 1–1 i mitten på första perioden, efter att Helsingbor­g tagit ledningen redan efter 35 sekunder.

I den andra perioden var det åter Helsingbor­g som gjorde första målet, och därmed återtog man ledningen. Men VHC såg till att jämna ut det hela när det återstod en och

en halv minut av mittenperi­oden. Lagkapten Johan Larsson skickade in 2–2.

Under fyra av de inledande tio minuterna på den tredje perioden spelade VHC med en man kort, det efter att Viktor Fransson först visats ut följt av att Marcus Svensson fick åka och sätta sig i utvisnings­båset bara någon minut senare.

Men VHC klarade av dubbla boxplay, men kanske tog det på krafterna. För 30 sekunder efter att laget blivit fulltaligt igen kom 3–2-målet från hemmalaget.

– Det är nog ingen tillfällig­het att det kommer direkt efter där, säger Nilsson.

Med knappa minuten kvar på matchen utökade Helsingbor­g. VHC tog time out och valde sen att plocka målvakten för en sista forcering. Men något mål blev det inte, trots att man avslutade matchen i powerplay.

– Sen i tredje – den perioden är inte bra alls. Där kommer vi inte alls upp i nivå. Sen har vi mycket utvisninga­r vilket gör att vi inte riktigt får chanser såklart. Första och andra perioden spelmässig­t är riktigt bra faktiskt, men vi har inte tillräckli­gt med mål och är lite svaga defensivt, säger Vhc-tränaren Niklas Nilsson.

 ?? ARKIVBILD: HANNA BERNHARDSS­ON ?? Vänersborg­s HC förlorade med två mål borta mot Helsingbor­g. Förlusten var VHC:S andra raka.
ARKIVBILD: HANNA BERNHARDSS­ON Vänersborg­s HC förlorade med två mål borta mot Helsingbor­g. Förlusten var VHC:S andra raka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden