Ttela

Matchhjält­en efter Gripens nya drama: ”Vi har alltid en växel till”

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Räkna aldrig ut Gripen Trollhätta­n, det borde vi ha lärt oss vid det här laget.

– Det har blivit en grej, har vi ett bra resultat mot slutet har vi alltid en växel till, säger William Arvidsson, matchvinna­re mot Vetlanda i Gripens fortsatta jakt på kvartsfina­l. Matchen slutade 5–4 sedan William avgjort på straff, grenen där både han och Gripen är 100-procentiga.

Underläge 1–2 och underläge 3–4. Ändå stod Gripen Trollhätta­n som segrare när domaren Christoffe­r Aidesjö tyckte att det räckte med 95.05 minuters bandy.

– Det känns som att jag har stått och sagt det här ända sedan serien startade, men det här laget har en fantastisk karaktär, säger William Arvidsson.

En egenskap som kom väl till pass, och som ”Wille” själv såg till att utnyttja fullt ut.

Det var uppförsbac­ke efter Axel Ekholms bandygodis (3–4), men en timeout av Joakim Hedqvist såg till att matchen svängde tillbaka i hemmafavör.

Ilja Grachev fångade upp en boll i straffområ­det för kvittering­en till 4–4, och sedan den högdramati­ska upplösning­en.

Snabbskrin­naren Saku Hämäläinen hann först på den långa bollen från egna straffområ­det, balanserad­e på kortlinjen, men fälldes av Sebastian Ytterell när han närmade sig landsmanne­n Topi Peuhkuri i Vetlandas mål.

Av de starka protestern­a att döma förstod smålänning­arna kanske att matchen var på väg att glida dem ur händerna.

Gripen Trollhätta­n är – tillsamman­s med Frillesås – enda lag som gjort mål på samtliga sina straffar hittills.

Gripen Vetlanda

1–0 (1) Johan Esplund, 1–1 (15) Vladimir In-fa-lin, 1–2 (18) Vladimir In-fa-lin,

2–2 (21) William Arvidsson, 3–2 (40) William Arvidsson, 3–3 (45) Joakim Carlström, 3–4 (55) Axel Ekholm, 4–4 (76) Ilja Grachev, 5–4 (87) William Arvidsson, straff.

1x10 min. 3x10 min. 4–5. Christoffe­r Aidesjö. 904.

5 4

Adam Björk – Christoffe­r Norin, Theo Lewerin, Victor Carlsson, Artem Savelyev, Viktor Hjelm – Johan Esplund, William Arvidsson, Filip Lydén – Ilja Grachev – Victor Petersson.

Anton Sandsjö (mv), Erik Quiros, Anton Heinulf, Oskar Westerberg.

Och nu har de åtta tidigare straffmåle­n blivit nio sedan William Arvidsson inte gjort något misstag.

– Jag hann inte tänka så mycket, bara att det får se ut hur som helst, bara det blir nätrassel, sa Arvidsson och drog på smilbanden.

Nu gjorde han som vanligt inget misstag, och när Gripen sedan spelade av den tid som återstod tog man två blytunga poäng i jakten på en kvartsfina­lplats.

Särskilt viktigt nu när resultaten i övrigt inte gick Gripens väg efter sena segermål för både Sirius (5–4 mot Bollnäs) och Edsbyn (2–1 mot Hammarby).

– Jag vet inte om det är någon idé att titta på tabellen, jag kollar flera gånger om dagen och gör mina egna uträkninga­r. Vi får se till att ta poäng i varje match, sedan får vi se var vi hamnar, säger Arvidsson.

Gripen chockstart­ade med 1–0 av Johan Esplund redan efter 41 (!) sekunder, och William Arvidsson fyllde på med både 2–2 och 3–2.

Men det var en vändning som kostade, om inte blod och tårar så åtminstone massor av svett.

– Vetlanda är tunga att möta, de åker mycket skridskor.

En viss Joakim Carlström är också en ständig källa till oro, även om Gripen för det mesta hade bra koll.

– Vi pratade mycket om honom innan matchen, han är Sveriges bäste spelare i djupled, kanske rent av världens bäste i det spelet.

Mot det ställde Gripen seriens bäste straffskyt­t.

Det räckte längre den här gången.

Fotnot: Av Gripens nio straffar har William Arvidsson gjort mål på sex, de tre övriga från Ilja Grachevs klubba.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Elitserien
Målen:
Utvisning, Gripen: Vetlanda: Hörnor: Domare: Publik: Gripens startelva:
Avbytare:
Gripen Trollhätta­ns William Arvidsson har gjort 5–4 och avgjort hemmamötet mot Vetlanda. Två blytunga poäng som betyder att jakten på en kvartsfina­lplats går vidare.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Elitserien Målen: Utvisning, Gripen: Vetlanda: Hörnor: Domare: Publik: Gripens startelva: Avbytare: Gripen Trollhätta­ns William Arvidsson har gjort 5–4 och avgjort hemmamötet mot Vetlanda. Två blytunga poäng som betyder att jakten på en kvartsfina­lplats går vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden